У Дніпрі вперше за свою 15-річну історію проходить міжнародний міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2021»

Проєкт української, польської, єврейської та кримськотатарської молоді має на меті сприяти міжрелігійному діалогові та тіснішій культурній співпраці між студентами, які представляють національні громади України. Семінар «Ковчег» покликаний зблизити представників різних національностей і віросповідань. Зазвичай він відбувається на Західній Україні, проте через те, що деякі тамтешні локації зараз зачинені, організатори прийняли рішення провести захід у Дніпрі. Символічно, що вперше наша область приймає учасників семінару саме напередодні 30-річчя Незалежності.

У Дніпрі вперше за свою 15-річну історію проходить міжнародний міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2021»
«Цей захід важливий і знаковий: його учасники обмінюються інформацією про життя різних спільнот, говорять про те, у що вони вірять та що люблять. Я певен, що зовсім скоро ця молодь матиме всі шанси і можливості, аби стати частиною нової еліти нашої держави. Українські студенти пізнаватимуть історичні та культурні аспекти життя різних народів, що дасть змогу учасникам семінару під іншим кутом поглянути на той досвід, який отримало людство», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

До участі у семінарі цьогоріч долучилося близько двадцяти студентів. Протягом кількох днів молодь з різних куточків держави спілкуватиметься з науковцями, громадськими діячами і діячами культури.

«Ми певні, що це спілкування не буде даремним. Студенти вчитимуться долати стереотипи та завдяки дискусіям знаходитимуть спільну мову щодо найбільш актуальних тем, які стосуються міжнаціональних та міжрелігійних відносин», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.
На учасників семінару «Ковчег-2021» чекають лекції та обговорення, під час яких науковці представлятимуть різні погляди на важливі проблеми і цікаві питання історії та культури.

!IMG_7685.JPG

«Дніпропетровщина – це мультикультурний, мультирелігійний та мультинаціональний регіон. Це одна зі складових, чому у 2014-му Дніпро став форпостом нашої країни: звідси йшли на фронт добровольці різного етнічного походження, а в такому мультикультурному середовищі важче вдається просувати пропаганду. Тому ми віримо, що учасники семінару знайдуть тут відповіді на безліч питань. Ми завжди раді молоді, яка захоплюється історією, культурою та традиціями народів, що здавна живуть в Україні. Ми певні, що кожен з учасників семінару поділяє ідеї порозуміння та толерантності. І що кожен учасник прагне доносити ці ідеї до свого найближчого оточення», – зазначила радниця голови Дніпропетровської обласної ради Наталія Хазан.

В рамках семінару, який триватиме протягом п’яти днів, його учасники також відвідають Дніпровський Музей АТО, Будинок Пчолкіна, музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост України», Дніпровський національний історичний Музей імені Дмитра Яворницького та Петриківку.