У ДніпроОДА підприємцям області презентували «інвестиційне меню»

Підприємцям Дніпропетровщини розповіли про об’єкти регіону, які можна приватизувати. Нині до продажу на прозорих аукціонах підготовлені понад 20 об’єктів державної власності. «Інвестиційне меню» презентували в облдержадміністрації, повідомляє прес-служба.

1.jpg

«Продовжуємо серію зустрічей між владою та бізнесом, яку започаткували цьогоріч. Сьогодні тема – приватизація. Відкритий діалог дасть поштовх для розвитку цього напрямку», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Приватизація – це створення нових робочих місць, розвиток міст та громад, зазначила начальниця регіонального відділення Фонду держмайна Україні по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна Миргородська. В середньому, на кожну гривню вартості об’єкту новий власник вкладає 4-6 грн інвестицій. 

3.jpg

«Приклад успішної приватизації – автовокзал у Кривому Розі. Він був занедбаний і не працював. Покупець вклав кошти, модернізував об’єкт. Нині там автостанція, хостел для водіїв та гостей міста. Це успішний приклад розвитку інфраструктури Кривого Рогу за рахунок інвестицій приватного бізнесу», – розповіла Ганна Миргородська.

У жовтні на приватизаційні аукціони виставлять Центр Держпраці, пакет акцій Акумуляторного заводу, базу відпочинку у Криворізькому районі, автостоянку у Дніпрі.

2.jpg

Аукціони проходять через систему  ProZorro.Продажі. Вони публічні та відкриті. Зі списком об’єктів можна ознайомитися за посиланням

Цьогоріч на Дніпропетровщині приватизували 16 об’єктів.