У містах та громадах Дніпропетровщини розпочали весняне прибирання

На Дніпропетровщині розпочали весняне прибирання. Комунальники, мешканці громад і міст взялися за благоустрій. Приводять до ладу замулені бордюри, проводять санітарну обрізку дерев. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Комунальні підприємства Дніпра працюють у звичному режимі. У місті розпочалося весняне прибирання. Змітають  реагенти, якими взимку посипали дороги. На вулиці вивели комунальну техніку. Працює Міськзеленбуд. Навіть приступили до ямкового ремонту асфальтового покриття», – розповів Дніпровський міський голова Борис Філатов.


На загальноселищну толоку зібралися мешканці Магдалинівки. Майже сотня людей взялася підмітати тротуари, придорожні сквери. Підживили добривами газон на центральному стадіоні. Магдалинівський селищний голова Володимир Дробітько запевнив, мешканці працюють з відкритою душею й виходитимуть на прибирання надалі.

«Незабаром вийдемо парки прибирати, ремонтувати дитячі майданчики. Цими вихідними закликаємо людей приводити до ладу подвір’я своїх багатоквартирних будинків. Зібране сміття вивезуть комунальники. Всі хочуть, щоб було красиво. Та й робота допомагає відволіктися від війни, згуртуватися», – сказав Володимир Дробітько.


У селах, здебільшого, згрібають торішнє листя, вирубують чагарники. У великих містах чистять ливнівки. За віники, граблі й лопати взялися, як тільки потеплішало.


Комунальні служби працюють за графіком. Вивозять сміття, слідкують за справною роботою мереж та чистотою вулиць.