У Васильківській громаді для дітей організували пізнавальний табір

Літній відпочинок з користю. Саме такий організували для хлопців і дівчат Васильківської громади, що на Синельниківщині Дніпропетровської області. Там запрацював табір «Світ професій», в якому на дітей чекає відпочинок та активне дозвілля. А ще нові знання про роботу людей різного фаху.

У Васильківській громаді для дітей організували пізнавальний табір

«Маємо дбати про нашу малечу. Особливої уваги вона потребує у непростий час, як зараз. Тому спільно з партнерами організували для хлопців і дівчат табір. Він працюватиме два тижні. За цей час діти не тільки відволічуться, відпочинуть, а й дізнаються чимало нового», – зазначив начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Васильківської селищної ради Олег Прогонний. 

Табір на зараз прийняв більше пів сотні дітей. Їх вже познайомили з основами здорового способу життя. В ігровій формі пояснили, чому важливо мити руки, правильно харчуватися та бути фізично активними. Аби закріпити пройдене – малеча долучилася до естафети «Спорт єднає всіх».

Нагадали дітворі й про правила пожежної безпеки, що актуально під час літніх канікул. Та познайомили з роботою надзвичайників. З глини вони створили моделі пожежних машин та приладдя, яке рятувальники використовуютm щодень у своїй роботі.

Корисне дозвілля організовано громадою та за сприяння «Агенції сталого розвитку «Хмарочос». Ініціативу втілили за проєктом «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».