У застосунку Дія запрацювали нові послуги

У застосунку Дія з’явилися нові послуги. Зокрема, користувачі можуть отримати тимчасовий цифровий документ, який засвідчує особу. А ще повідомляти про ворожі війська та перераховувати кошти для ЗСУ. Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний, передає прес-служба.

У застосунку Дія запрацювали нові послуги

«Застосунком Дія нині користуються більш ніж 50% українців. З початком війни команда Мінцифри переорієнтувала формат роботи. Зосередилась на запуску послуг, найбільш актуальних в умовах воєнного стану», – сказав Іван Начовний.

Зокрема, у Дії запустили єДокумент. Генерувати самостійно його не потрібно – він автоматично доступний усім користувачам, які оновили застосунок.

«Такий цифровий документ допоможе українцям, які через війну втратили паперові документи, засвідчити особу. Його можна показувати представникам поліції та тероборони на блокпостах. А також в органах державної влади. Він містить фото, паспортні дані людини, податковий номер та QR-код», розповів Іван Начовний.

У Дію додали можливість відправляти кошти на допомогу Збройним силам України. Для цього слід зайти у застосунок та натиснути «Допомогти армії». Далі вказати суму та сплатити її. Кошти зараховуватимуть до спеціального фонду «Повернись живим».

«Ще одна нова послуга єВорог. Через застосунок користувачі можуть повідомляти про розташування ворожих військ, – додав заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації. – Незабаром у Дії почнуть реєструвати інформацію про пошкоджене або зруйноване майно українців».

Підприємці та наймані працівники, які мешкають у зоні бойових дій, можуть оформити державну допомогу. Отримати 6500 грн на картку єПідтримки. Послуга доступна до 31 березня.

У застосунку запустили Дія.TV та Дія.Радіо. Послуги вже доступні для користувачів IOS та Android. Безкоштовно та в онлайн-режимі користувачі можуть стежити за перебігом подій в країні.