Уже готовий до фінішного покриття: у Божедарівці триває реконструкція шкільного стадіону

У Божедарівці триває реконструкція стадіону опорного ліцею. Майбутнє футбольне поле та ігрові майданчики вже підготували до фінішного покриття. Після завершення робіт школярі ганятимуть м’яча сучасним штучним газоном та здаватимуть кроси на зручних бігових доріжках. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба.



«Піклуємося про фізичний розвиток мешканців. У 2021-му облаштували в різних куточках регіону 9 сучасних стадіонів. Там можна проводити уроки, тренування та активне дозвілля, – зазначив Валентин Резніченко. – На власний осередок спорту чекають і школярі Божедарівки Кам’янського району. Там осучаснюємо стадіон опорного ліцею». 
 
Мешканці Божедарівки кажуть, раніше мали шкільний стадіон старого зразка. Згадують про порослий травою нерівний ґрунт та іржаві турніки.  



«Коли здавали кроси на уроках фізкультури, під час бігу часто наступали на камінці. Дуже боляче і неприємно. Незручно було й у футбол грати – м’яч постійно відскакував від купин», – поділився десятикласник Андрій Супряга.



Нині всі надії юних спортсменів – на оновлений стадіон. Його приводять до ладу за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



«Вдячні тим, хто дбає про здоров’я дітей. Нові умови для занять спортом сприятимуть їхньому розвитку. Маємо в ліцеї багато секцій: футбол, настільний теніс, легка атлетика. На сучасному стадіоні тренування проходитимуть на більш високому рівні», – сказала заступниця директора Алла Манко.



Підрядники вже підготували локації стадіону під покриття. Футбольне поле буде зі штучною травою. Бігові доріжки та майданчики для гри у волейбол, баскетбол, настільний теніс – із наливною гумою.



«Для фінішних робіт чекаємо на потепління, – розповів представник підрядної організації Владислав Лакізо. – Зараз робимо те, що дозволяє погода. Встановлюємо трибуни. Незабаром збиратимемо турніки, бруси, гойдалки». 



«Дуже чекаю на зручне футбольне поле. Аби нормально поганяти м’яча. Добре розбігтися, віддати гарний пас або забити красивий гол. А ще навигадувати нові тактики і схеми гри», – поділився учень 8 класу Дмитро Чаюн.



На стадіоні облаштують і дитячий майданчик з пісочницею. Ще будуть зона воркауту та смуга перешкод.



«Добре, що на стадіоні можна буде не тільки у футбол грати. А, наприклад, у волейбол або баскетбол. Чим більше майданчиків матимемо, тим краще», – сказав учень 8 класу Данило Половей.



У Божедарівському опорному ліцеї – понад 400 учнів.