Спецтема

В лікарні Мечникова зафіксовано 36 випадків штаму «Дельта»

Головний лікар ДОКБ ім. Мечникова Сергій Риженко розповів про ситуацію з коронавірусом в регіоні.При цьому зазначив, що в лікарні Мечникова вже зафіксовано 36 випадків штаму «Дельта».Про це він розповів на прес-конфернції.

В лікарні Мечникова зафіксовано 36 випадків штаму «Дельта»
«В Україні погіршується ситуація з захворюваністю на коронавірус. Зокрема, є випадки масового зараження дітей штамом Дельта. Тільки лабораторією лікарні Мечникова зафіксовано вже 36 випадків штаму Дельта, 3 із них важкому стані. Надалі цей показник буде зростати. Наразі симптоми штаму Дельта такі ж, як і в COVID-19 інших штамів, проте перебіг часто доволі важкий. Однозначно зрозуміло, що штам Дельта дуже агресивний. Він у 8-12 разів більш заразний. При цьому вірус поширюється значно швидше. Якщо говорити про Дельту, достатньо 5-7 хвилин спілкування з хворим, аби заразитися. На цей штам хворіють і молоді люди, і діти, і вагітні жінки. Він часто призводить до різкого зниження сатурації, до госпіталізації. на жаль, і смертність від корона вірусу дельта вища, ніж від інших штамів», - розповів він.

Сергій Риженко зазначив, що з початку епідемії корона вірусної інфекції Sars – Cov-2 в Україні COVID-19 в Ковід центрі ДОКБ ім. Мечникова проліковано 2005 пацієнтів. Серед них у край важкому стані в реанімаційному відділенні знаходились 641 пацієнт.

«У ковід центрі народилось 70 немовлят від хворих матусь. Всі діти були здорові та виписані додому. За весь період пандемії у нашій лабораторії виконано: ПЛР 159 800 позитивних, більше 34 тисяч ІФА та 84 070 антиген», - зазначив Сергій Риженко.

Головний лікар Мечникова додав, що обласна рада робить все можливе, щоб допомогти нам в лікуванні хворих пацієнтів: «Крім того, нами був підготовлений лист на виділення коштів у розмірі 14 млн гривень для придбання лікарських засобів для наших хворих».

Нагадаємо, що на останній сесії Дніпропетровської облради виділено 6.5 млн гривень на виплати медикам, які перенесли COVID-19