Велике оновлення мереж: в Дніпрі та області модернізують понад 100 км електроліній, що живлять житлові будинки

В рамках Великого оновлення мереж ДТЕК Дніпровські електромережі планують замінити в Дніпропетровській області понад 103 км ліній 0,4 кВ, які безпосередньо постачають електроенергію в будинки клієнтів. А також встановити 15 додаткових розвантажувальних трансформаторних підстанцій, щоб зменшити довжину ліній й підвищити якість напруги. В результаті жителі та підприємства Дніпра та області отримають більш стабільне електропостачання, без аварій та перепадів напруги в мережі. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Велике оновлення мереж: в Дніпрі та області модернізують понад 100 км електроліній, що живлять житлові будинки
Наразі реконструкцію проводять в Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі. А також Павлоградському, Кам'янському, Криворізькому, Новомосковському та Дніпровському районах. Модернізацію повітряних ліній проводять із встановленням розвантажувальних трансформаторних підстанцій та зменшенням довжини ліній. Це дозволить зробити їх більш надійними, забезпечити стабільність напруги. А також дасть житловим районам, що розвиваються, додатковий резерв потужності.

«ДТЕК – відповідальна, надійна компанія, яка діє в інтересах України. В цьому році на реконструкцію мереж низької напруги Дніпропетровської області ми направимо безпрецедентну суму – 95 млн грн. Це стало можливим завдяки стимулюючому інвестиції RAB-тарифу, який був прийнятий у 2021 році. В результаті замінимо лінії там, де вони будувалися ще 30-50-х роках минулого століття, що дозволить знизити кількість аварій та середню тривалість відключення світла для клієнтів», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Крім мереж 0,4 кВ, реконструюють лінії середньої та високої напруги 6-10, 35 та 150 кВ. Всього у 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі планує повністю замінити понад 249 кілометрів ліній електропередач й переоснащення застарілого обладнання на 1200 розподільних пунктах та трансформаторних підстанціях. Під час реконструкції фахівці проводять повну заміну електричних проводів на більш надійні та сучасні. А також, де це необхідно, заміну електричних опор.

Нагадаємо, що в рамках «Великого оновлення електромереж» компанія модернізує енергетичну інфраструктуру області відповідно до потреб її жителів. В тому числі наразі проводяться роботи з реконструкції двох потужних підстанцій 150 кВ: «Грушевська» в Марганці та «КЛ» в Дніпрі. Після їх введення в роботу більш надійне електропостачання отримають понад 35 тисяч жителів, а також великі промислові підприємства регіону.

Всього в цьому році компанія інвестує в розвиток мереж понад 1 млрд млн грн. Це на 34% більше, ніж у 2020 році.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.