Знакові люди, події та місця «застигли» на світлинах: у Кривому Розі встановили фотостенди, присвячені незалежності України

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов розповів, що у Кривому Розі 30-річчю Незалежності України присвятили яскравий фотопроєкт. Його ДніпроОДА втілила спільно з місцевою владою. На світлинах «застигли» знакові моменти історії, унікальні винаходи, наймальовничіші місця, відомі українці. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«До 30-річчя Незалежності України втілили фотопроєкт, який викликає безліч емоцій. Гордість, зворушення, ностальгію, натхнення», – зазначив Володимир Орлов.


Він додав, що стенди з фото розмістили у старій частині міста біля Криворізького академічного театру драми та музичної комедії ім. Тараса Шевченка. Там – 63 зображення.



На фотографіях люди, якими пишається країна. Зокрема, перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Співачка Джамала під час переможного виступу на Євробаченні.



А ще трударі, професіонали своєї справи, захисники: лікарі, шахтарі, військові. Кадри Революції Гідності. Політ найбільшого у світі літака, української «Мрії».



«Разом із обласною адміністрацією зробили цей проєкт, щоб показати, яка гарна, яскрава, багатогранна та розвинута наша країна. В нас файні міста, героїчна історія. А головне – перспективи», – сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін. 



Він додав, що багато об’єктів на світлинах фотопроєкту побудовані руками мешканців Кривого Рогу. А ще зроблені з криворізької руди та металу.



«Сподобалися усі фотографії. Особливо Чернівецький університет, старовинні замки. Вразив львівський робот-хірург. Це ж до чого технології дійшли», – сказала мешканка Кривого Рогу Олена. 



«Коли гуляємо повз ці стенди, тепер розповідаю онучці про визначних українців. А ще про ключові для країни події. Це навіть краще за підручник з історії», – вважає місцева мешканка Тетяна Ільїна.  



Під кожним зображенням є назва та QR-код. Можна перейти і детальніше прочитати про улюблену світлину.