Відволікання від невиконаних обіцянок та боротьба за електорат: експерт про мотиви Зеленського у черговій справі проти Порошенка

Наприкінці 2021 року стало відомо, що слідчі ДБР мали намір вручити п’ятому Президенту України Петру Порошенку повістку на допит по черговій справі. Сам лідер української опозиції у цей час вже їхав за кордон, де у нього було заплановано ряд зустрічей. Вже майже місяць ця тема залишається однією з найдискусійніших. Більше того, вона так збурила суспільство, що 17 січня, у день повернення Петра Порошенка в Україну, люди збираються у Києві. Мета акції «Зустрінемо Петра Порошенка у Києві» - не лише захист лідера української опозиції, а й відстоювання демократії та свобод. Голова спілки «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв переконаний – це стане початком консолідації суспільства.

В ході прес-конференції експерт висловив переконання, що чергова справа проти лідера опозиції та «Європейської солідарності» не має нічого спільного з правосуддям.


«Чинній владі просто треба виправляти свій імідж перед власним електоратом. «Слуги народу» багато наобіцяли людям: і зупинити війну, і збільшити зарплатні до 3-4 тисяч євро. Але нічого цього не виконали. Тому згадали про принципові обіцянки людям проти Порошенка. Так, вони десь навіть розуміють, що її неможливо виконати, але принаймні можливо зробити вигляд начебто хоча б ця обіцянка виконується. Це суцільна гра на власний електорат», - пояснив Станіслав Жолудєв.

Він також додав: ще одна причина для дискримінації лідера української опозиції Петра Порошенка – це боротьба за електорат у підготовці до виборів.

«Зеленський персонально та його найближче оточення розуміють, що невдовзі ми увійдемо в нову виборчу кампанію і вони чітко усвідомлюють, що є електорат, який ще не визначився зі своїми політичними вподобаннями. Тому чинна влада й вирішила погратися на цьому полі – тепер вони за рахунок дискредитації «Європейської Солідарності» та її представників хочуть залишитися при владі. Це така собі гра Президента за патріотичний електорат», - сказав голова спілки «Комітет виборців України».

Втім, злий жарт таке загравання з виборцем, переконаний Станіслав Жолудєв, може зіграти саме з Володимиром Зеленським. Пояснює – 17 січня, акція «Зустрінемо Петра Порошенка у Києві», може стати початком консолідації українського суспільства та мобілізації патріотичних, проєвропейських сил.

Раніше ми також писали, що проти п'ятого Президента України намагалися порушити вже 20-ть справ, які навіть не зважаючи на політичну вмотивованість генпрокурорів Руслана Рябошапки та Ірини Венедіктової так і не дійшли до судів.