«Вільне небо» повертається: Дніпропетровщина відзначить День Незалежності України масштабним авіашоу

Річницю Незалежності України Дніпропетровщина відзначить масштабним авіашоу «Вільне небо». Воно пройде на аеродромі у селищі Майське. На гостей чекають фігури вищого пілотажу. У хмарах розгорнуть величезний український прапор. Парашутисти «станцюють» гопак на висоті понад 4 км. А ще запланові флешмоб, ярмарок та виступи українських зірок. Про це розповіла заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Вільне небо» повертається: Дніпропетровщина відзначить День Незалежності України масштабним авіашоу
«Ми прийняли рішення, що цей фестиваль повинен жити на Дніпропетровщині. Мешканці його люблять та пам’ятають, – зазначила Ольга Горб. – Цього року покращили пілотну програму. Буде ще більше захоплюючих трюків. Із незмінного – традиційно у небі замайорить величезний стяг України».

Фестиваль «Вільне небо» відбудеться напередодні свята – у суботу 21 серпня. Вхід вільний. Із 7:00 розпочнуться змагання з парашутного спорту. Стрибатимуть командами по 2-3 спортсмени. Побачити ближче, які фігури вони показуватимуть, можна буде на великому екрані.

Офіційне відкриття – о 10:00. З 11:00 до 12:00 втілюватимуть проєкт «Український гопак на землі та в небі».

«Спочатку козаки із Запорізької області станцюють традиційний танок на сцені. А парашутисти – повторять. В небі складуть число 30. І серце, яке символізує велику душу нашого народу та любов до рідної країни», – розповіла Ольга Горб.

Опівдні стартує 3-годинне авіашоу. Клас покажуть професійні пілоти. Літаки здійматимуться у небо та виконуватимуть ефектні фігури.

У цей же час усіх гостей запрошуватимуть долучитися до флешмобу. Що саме потрібно буде робити – поки секрет.

Не обійдеться без зіркових гостей. О 15:00 на сцену вийде українська співачка Руслана. О 16:00 – співак Ivan NAVI.

Увесь день на летовищі у Майському працюватиме велика ігрова зона з гірками, атракціонами, батутами, аніматорами. Буде й зона фудкорту зі смаколиками. А ще ярмарок із народними виробами.

Авіашоу «Вільне небо» відбудеться вже вчетверте. У 2018-му фестиваль зібрав рекордні 45 тис гостей.