Виплати від держави та області, оздоровлення дітей та патріотичний забіг: новини у соцсфері області

Виплата держдопомог, оздоровлення дітей, створення єдиної мапи з надання ветеранських послуг та патріотичний забіг. Про новини в соцсфері Дніпропетровщини під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна.


«Виплатили всі види державних допомог за серпень. Їх отримали 130 тис людей на загальну суму майже 354 млн грн. Підтримали, зокрема, родини з дітьми до 3 років, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, мешканців з тяжкими захворюваннями, людей з інвалідністю, одиноких матерів», – зазначила Надія Задорожна.


Підтримали й тих, хто втратив через війну рідних. Йдеться про цивільних мешканців. Сім’ї ще 4 загиблих отримали виплату у 300 тис грн. А загалом цьогоріч таку допомогу перерахували 61 родині.

«Цьогоріч оздоровили понад 4 тис дітей-пільговиків з Дніпропетровщини. Організували подорожі коштом державного, обласного, місцевих бюджетів та благодійників. Хлопці і дівчата побували в Київській області, їздили в гори. А ще – до Литви. 250 юних мандрівників зараз відпочивають у таборі в Буковелі. Туди поїхали завдяки сприянню першої леді Олени Зеленської», – розповіла заступник очільника області.


Фундація продовжує надавати допомогу дитячим будинкам сімейного типу. Минулого тижня ще 4 родин отримали побутову техніку, меблі, ноутбуки, будівельні матеріали, велосипеди.

«Створюємо єдину мапу з надання ветеранських послуг. Зібрали та узагальнили інформацію зі всіх громад області. Зараз на карті – 641 сервіс. Робота з наповнення триває. Також проєкт ТитаниUA продовжує залучати нових учасників. Його презентували у Миколаївській громаді», – підкреслила Надія Задорожна.

Регіон готується до щорічного патріотичного забігу в пам’ять про загиблих «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Вже сформували організаційний комітет.

«Подія відбудеться 31 серпня. Одночасно до неї долучиться столиця та кожна з областей. На вибір для учасників дистанції у 2, 5 або 10 кілометрів. Обрану відстань мають подолати з іменем загиблого героя на футболці», – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Бажання приєднатися виявили понад 290 мешканців області.