Як працюватиме громадський транспорт у Дніпрі на поминальні дні

1 та 2 травня до основних кладовищ Дніпра запустять подовжені маршрути. Вони працюватиму з 7:00 до 15:00. Як місто готується до поминальних днів, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.


«Громадський транспорт підвозитиме мешканців Дніпра до основних кладовищ міста. Такі подовжені маршрути працюватимуть 1 та 2 травня з 7:00 до 15:00. Просимо мешканців, які приїжджатимуть на особистих авто, не порушувати правил паркування. Аби не ускладнювати роботу автобусів та тролейбусів», – розповів головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков.

На Сурсько-Литовське кладовище підвозитимуть подовжені маршрути №136А та №33. Додаткові автобуси курсуватимуть від тупиків маршрутів №18 на житловому масиві Придніпровськ та №73 на Тополі. Можна буде дістатися і тролейбусом №8  та трамваєм №12.

До Краснопільського кладовища можна буде доїхати з житлового масиву «Парус» автобусним маршрутом №156. А ще №96  – від центральної прохідної ПМЗ.

До Запорізького кладовища їздитимуть тролейбуси №19 та №21. На Новоігренське – автобуси №97 та №27.

На кладовища у Діївці-1, Діївці-2, Таромському, Чаплях, селищі Шевченко, Лівобережному підвозитимуть звичні маршрути, які працюють у цих районах.


«На балансі нашого підприємства 43 кладовища площею майже 500 га. Провели величезну роботу з благоустрою. Відновили пошкоджені  огородження, викосили траву і вивезли сміття, прибрали аварійні дерева. Також відсипали під’їзні дороги до кладовищ», – сказав головний інженер комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Руслан Данилкін.

Мешканців також закликали не нести на кладовища пластикові квіти та вінки. Вони шкодять екології регіону. Краще віддати перевагу живим рослинам.