Якість перевірено: на Дніпропетровщині збудованою ділянкою решетилівської траси промчалися 5 гоночних автівок

На Дніпропетровщині відбулося ралі-шоу. Новозбудованою ділянкою траси на Київ Н-31 проїхалися спортивні боліди. Так гонщики-професіонали перевірили якість покриття. Експериментом залишились задоволені. Про це повідомили у прес-службі ОДА в Дніпропетровській області.

Якість перевірено: на Дніпропетровщині збудованою ділянкою решетилівської траси промчалися 5 гоночних автівок
«Будівництво Решетилівської траси – один із наймасштабніших дорожніх проєктів, що втілюють в регіоні. Магістраль зводять осторонь сіл. Готову ділянку перевірили «на міцність» професійні гонщики», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

19.jpg

Поблизу збудованої дворівневої розв’язки «вишикувалися» 5 спортивних болідів. Легендарні автівки «Естонія», які бачили міжнародні гонки.

«До гонки долучилися автівки 60-90-х. Зазвичай вони їздять спеціальними треками. Сьогодні вперше – звичайною трасою. Особисто мені було цікаво випробувати дорогу, якою в майбутньому планую користуватися на легковому авто. Якість – вищий клас», – сказав гонщик Михайло Прудніков.

Учасники зробили три кола. Загалом проїхали 12 км.

5.jpg

«Ці боліди розвивають швидкість до 250 км на годину. Проте на дорозі загального користування трималися на рівні 150-ти, – поділився учасник із Києва, заслужений тренер України Віктор Поваров. – Дорога високої якості. Сьогодні довели: такою трасою можуть проїхати навіть гоночні авто».

На території області повністю готові 29 км траси. «Дорожній одяг» магістралі – товщиною в 50 см. Трасу зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

17.jpg

«Будуємо на совість. Покриття якісне та надійне. Сьогодні в цьому пересвідчилися гонщики, що випробовують кращі треки країни і світу», – сказав в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Ралі Решетилівкою організували Служба автомобільних доріг та музей «Машини часу».

АВА (2).jpg

«Чудово, що в нашій області будують такі траси. На якісній рівній дорозі підвіска автівки не зачіпає покриття. Під час кільцевої гонки іскор ми не побачили. Отже, тестування пройшло на «відмінно», – поділився директор технічного музею «Машини часу» Михайло Прудніков.

Загальна довжина траси Н-31, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км.

Нині техніка працює за новозведеною переправою Дніпро-Донбас. Там прокладають останню ділянку дороги в 29,5 км.