З початку війни в області бригади «швидкої» виїжджали на виклики понад 100 тис разів

За час війни «швидкі» регіону виїжджали до пацієнтів більш ніж 100 тис разів. Серед пацієнтів люди з інфарктами, інсультами, постраждалі у ДТП, на пожежах. А ще – поранені військові. Про це під час брифінгу у ДніпроОВА розповів директор Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

З початку війни в області бригади «швидкої» виїжджали на виклики понад 100 тис разів

«Саме сьогодні 20 років тому розпочав роботу Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Зараз він найбільший в Україні. Маємо понад 3,2 тис співробітників. Це потужна медична армія, яка рятує життя», – зазначив Радій Шевченко. 

Він додав, що з 24 лютого жоден медик «швидкої» не виїхав. Усі на робочих місцях. Лікарі і фельдшери часто залишаються  після своєї зміни аби допомогти колегам.

В області працює 225 бригад екстреної допомоги. Окрім цивільних викликів, вони супроводжують поранених військових із зони бойових дій та цивільних з тимчасово окупованих території. Іноді виїжджають на 500 кілометрів.

А ще з початку війни до Центру працевлаштували 44 фахівці з інших областей: Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської. Серед них – лікарі, фельдшери, медсестри, водії та екоміст.

Наприкінці травня медики Дніпропетровщини вперше разом з Європою відзначили День екстреної медицини. Влаштували святкову акцію – роздавали перехожим квіти і повітряні кульки.