За 6 місяців ще 31 тисяча клієнтів ДТЕК Дніпровські електромережі стали користуватися розумними лічильниками

За підсумками шести місяців ДТЕК Дніпровські електромережі встановив 31 тисячу розумних лічильників в оселях клієнтів із запланованих 67 тисяч цього року. Розумні лічильники допомагають нам будувати сучасну інфраструктуру, а клієнтам – економити на електроенергії за рахунок нічного тарифу, який у два рази нижче денного. Кошти на установку лічильників передбачені інвестиційною програмою компанії на 2021 рік. Тому клієнтам не потрібно платити за їх установку. Про це повідомили в прес-службі компанії.

За 6 місяців ще 31 тисяча клієнтів ДТЕК Дніпровські електромережі стали користуватися розумними лічильниками
Розумні лічильники автоматично передають свідчення про спожиту електроенергію, що економить час клієнта – йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або колл-центр. Крім того, нові лічильники дають можливість клієнтам економити за рахунок денного та нічного використання електроенергії, що може значно скоротити витрати на електрику при активному використанні нічного тарифу*.

ДТЕК Дніпровські електромережі у 2021 році встановить клієнтам 67 тисяч розумних лічильників. До кінця року загальна кількість клієнтів, яким компанія поставила розумні лічильники, складе 351 тисячу.

Збільшення інвестиційної програми завдяки переходу на стимулюючий інвестиції RAB-тариф допомогло значно збільшити обсяги установки розумних лічильників, які допомагають клієнтам заощаджувати. До кінця 2021 року 27% клієнтів компанії будуть користуватися розумними лічильниками, а вже через 9 років всі 100% клієнтів без додаткових доплат отримають нові розумні прилади обліку.

ДТЕК Дніпровські електромережі встановлює розумні лічильники в рамках своїх інвестиційних програм в житлових будинках з морально застарілими приладами обліку та низькою точністю обліку. Установка такого лічильника не передбачає додаткових витрат з боку клієнта.

Нагадаємо, у 2020 році НКРЕКП затвердила нову модель формування тарифу для операторів систем розподілу – RAB-тариф, мета якого стимулювати інвестиції в розвиток електромереж.

*Розумні лічильники дозволяють, за бажанням клієнтів, користуватися перевагами нічного тарифу на електроенергію, з його умовами можна ознайомитися на сайті НКРЕКП.