«За тиждень вже почала робити перші самостійні кроки», - пацієнтка про реабілітацію після тяжкої ДТП у міській дитячій лікарні Дніпра

Дніпро продовжує реабілітувати як цивільних, так і військових. Після масштабного оновлення міської дитячої лікарні на реабілітацію продовжують приймати маленьких пацієнтів. У червні сюди вимушена була звернутися 16-річна Анастасія. Зараз дівчина вже ходить та може брати до рук всі предмети. А в лікарню дівчинку привезли на кріслі колісному.




«На Житомирщині в автівку чоловіка вʼїхала фура. Весь удар припав на мою доньку. Вона отримала черепно-мозкову травму, перелам основи черепа. Найбільше постраждав мозок. Через це донька не могла ходити самостійно, в неї погіршився зір», - розповідає мама дівчинки Раїса Нальота.


16 днів у реанімації, а далі дівчину перевезли до Дніпра. Мати через знайомих дізналась про міську дитячу лікарню. Через тиждень реабілітації тут Анастасія змогла зробити перші кроки самостійно.


«Мені робили тут спеціальні масажі, я займаюсь з фізіотерапевтом, психологом. Тут гарні фахівці, вони поводяться з тобою, як з подругою. Дякую усім лікарям за те, що змогли поставити мене на ноги», - ділиться Анастасія. 

«Тут неймовірні лікарі! Дійсно фахівці своєї справи. Вони чуйні до дитини, вислухають, допоможуть. Умови у лікарні ну просто шикарні. Я не очікувала побачити, що тут все буде так сучасно, так гарно. Тут приємно знаходитись. Інколи думаєш, що ти не в лікарні. Таких умов у лікувальних закладах я ще не бачила», - додала Раїса Нальота. 


Зараз у дівчинки завершується другий курс реабілітації. Фізична терапевтка Ірина каже, що в Анастасії гарні результати, тим паче вона дуже вмотивована працювати. 


«Настя не могла тримати баланс, уся ліва сторона була дуже слабка. Зараз вона вже самостійно ходить. Для її реабілітації застосований цілий комплекс заходів, працюємо як на суші, так і у воді. Також з дівчинкою працюють і психологи. Працюємо над тим, аби покращити зір, наскільки це можливо. Щодо подальших дій, то я вважаю, що в нас вже фінішна пряма»,- розповіла фізична терапевтка міської дитячої лікарні Дніпра Ірина. 


Першого вересня дівчина піде в 11 клас. Далі вона мріє стати агрономом, аби продовжити сімейну справу її родини.

Довідка: 

У міській дитячій лікарні Дніпра працює надсучасне відділення реабілітації. Тут пацієнти з психоневрологічними патологіями можуть отримати лікування та реабілітацію.

Також працює водолікарня з басейном, що є одним із найдієвіших методів реабілітації дітей з проблемами опорно-рухового апарату та після травм.