За тиждень захворюваність на ГРВІ знизилась на 5,6%: результати епідеміологічного моніторингу на Дніпропетровщині

За даними епідеміологічного моніторингу, у Дніпропетровській області зареєстровано 6054 випадки захворювань на ГРВІ. Інтенсивний показник захворюваності склав 195,7 на 100 тисяч населення, що на 5,6% менше порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Дніпропетровський обласний центр з контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Денис Кисельов на прес-конференції у ІА «ОСН».


Спеціаліст повідомив, що станом на 5 вересня на Дніпропетровщині зареєстровано 6054 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 195,7, що на 5,6% менше показника минулого тижня; питома вага дітей до 17 років становить 30,3%.

«Попри деяке зниження захворюваності на останньому тижні, в цілому, як в області, так і в Україні, в серпні спостерігалась тенденція до зростання захворюваності на COVID-19», - зазначив Денис Кисельов.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 15,3% захворювань. Через це епідеміологи наголошують на важливості дотримання заходів профілактики, зокрема вакцинації та своєчасного звернення за медичною допомогою при перших симптомах захворювання.