Правоохоронці Новомосковська вилучили підакцизних товарів на понад 500 тисяч гривень

Поліцейські виявили та вилучили з незаконного обігу більше шести тисяч тютюнових виробів та майже сотню електронних пристроїв для куріння без ліцензії. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.


7 вересня поліцейські Новомосковського районного відділу поліції провели обшуки в торговельних павільйонах міста Новомосковськ, в ході яких виявили значну кількість нелегальних підакцизних товарів. В результаті вилучено понад шість тисяч пачок тютюнових виробів, близько сотні електронних пристроїв для куріння, а також рідини для вейпів.


Правоохоронці задокументували чотири факти продажу підакцизної продукції без необхідних ліцензій. Незаконна торгівля велася у Новомосковську та Новомосковському районі. За попередніми підрахунками, загальна вартість вилучених товарів перевищує 500 тисяч гривень.


Всі вилучені товари були направлені на експертизу, щоб підтвердити їхній склад та якість, а також з’ясувати, чи відповідають вони вимогам законодавства.

За даним фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України — «незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Відповідно до законодавства, за такі правопорушення винуватцям загрожує штраф, конфіскація майна або інші санкції.