Заклади культури Дніпропетровщини тримають інформфронт, допомагають переселенцям та армії

Заклади культури Дніпропетровщини під час військового стану допомагають армії та переселенцям. Частина працюють як волонтерські центри. Про це повідомили під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Заклади культури Дніпропетровщини тримають інформфронт, допомагають переселенцям та армії

«Заклади культури працюють у режимі військового стану. Перепрофілювалися на волонтерські центри, осередки допомоги армії та переселенцям. Бібліотеки тримають інформаційний фронт. Розсилають правдиву інформацію про війну в Україні», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій ДніпроОВА  Наталія Першина.

У Дніпрі планетарій Planetarium Noosphere відкрив свої двері для українців з інших міст. Дарує можливість долучитись до космосу під час безкоштовних сеансів. Записатися можна заздалегідь на визначену дату і час. Для цього необхідно звернутися за телефоном  098 0390949.

«Об’єдналися заради перемоги. В родинах працівників культури міста проживає понад 500 переселенців. З Маріуполя, Харкова, Рубіжного, Волновахи. Всіляко допомагаємо їм і будемо допомагати», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов.

Він додав, що з 26 березня після перерви відкривається для переселенців Музей історії Дніпра. На безкоштовні оглядові екскурсії та майстер-класи для дітей можна потрапити за попереднім записом. Телефон для запису – 095 2940009.

З 10 березня обслуговують читачів бібліотеки Дніпра. За два тижні їх відвідали понад 2,3 тис людей, видали 5,6 тис книг.  

Загалом на Дніпропетровщині – понад 1 тис закладів культури.