Збільшення батьківського ресурсу та потенціалу: у Дніпрі триває набір на курс «Батьківство в радість»

У Дніпровському міському центрі соціальних служб триває набір учасників уже п’ятої групи безкоштовного тренінгового курсу «Батьківство в радість». Він проводиться для збільшення батьківського ресурсу та потенціалу. Отримані знання допоможуть батькам стати ще кращими та отримувати радість і задоволення у процесі виховання дітей.

Збільшення батьківського ресурсу та потенціалу: у Дніпрі триває набір на курс «Батьківство в радість»

За словами керівниці спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі, «Дніпровського міського центру соціальних служб» Віти Волкової, стати учасниками курсу можуть батьки, опікуни, усиновителі, прийомні  і навіть майбутні батьки. 

«Найбільш актуальним курс буде для батьків дошкільнят. Враховуючи досвід попередніх чотирьох груп, то батьки підлітків також із задоволенням відвідують курс та отримують багато цікавих знань та порад. Курс складається з 12 занять. Тривалість кожного – близько 2 годин. Під час занять серед іншого поговоримо про стрес, як із ним впоратися, зокрема в умовах війни. Про емоції, з’ясуємо, як безпечно проявляти гнів, і чому це важливо. Три теми буде присвячено спілкуванню з дітьми, а саме розберемо чому важливо слухати дитину, як потрібно розмовляти з дитиною, щоб ваша комунікація була успішною і приносила задоволення вам і дитині. Торкнемося і дуже важливої теми вікових особливостей дітей. Завершальні теми курсу будуть присвячені дисципліні і самодисципліні дитини. Торкнемося теми покарань та заохочень, розглянемо причини недисциплінованості і, звісно, з’ясуємо, як можна запобігти негативній поведінці дитини», — розповіла під час брифінгу 27 серпня Віта Волкова. 

Вона також додала: «Після завершення кожен учасник отримає сертифікат. Хочу підкреслити, що наш курс буде не лише у форматі лекцій. Доведеться працювати і вдома. Кожного заняття учасники матимуть домашнє завдання. Насправді домашні задання направлені на те, аби всі отримані знання і навички починати втілювати уже відразу». 

Тренінгові заняття проходитимуть із 5 вересня у Дніпровському міському центрі соціальних служб за адресою: просп. П. Калнишевського, 55, щочетверга з 13:00 по 15:00. За детальною інформацією та для запису можна звертатися за телефонами: 068-806-23-50, 098-300-45-60.