Зі статусом «виконано»: на Дніпропетровщині автопарк станцій обласного центру екстреної медичної допомоги повністю оновлено

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, разом з обласними депутатами, вручив сьогодні ключі від 13 нових карет «швидкої» медикам Новомосковської станції «екстренки». Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

Зі статусом «виконано»: на Дніпропетровщині автопарк станцій обласного центру екстреної медичної допомоги повністю оновлено
«Автопарк обласної станції екстреної медичної допомоги повністю оновлено вперше за роки незалежності. Сьогодні 13 нових машин отримала Новомосковська станція, до цього ми передали машини на станції в Нікополі, Кам‘янському, Кривому Розі та Павлограді. Всього ж в області тепер є понад 170 нових карет «швидкої», з них 25 автівок отримано завдяки централізованій закупівлі МОЗу, ще 12 передали народні депутати. Наші медики щодня працюють в надскладних умовах пандемії, тому їхнє забезпечення має бути на найвищому рівні», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Карети «швидкої» забезпечені всім необхідним. Щодня медики Новомосковської станції здійснюють близько 100 виїздів.

«Час — це одна з головних складових у в роботі медиків. Нові машини допоможуть лікарям швидше приїжджати на виклики, і це дозволить їм врятувати не одне життя», — зазначив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний.

Новомосковська станція екстреної медичної допомоги обслуговує 173 тисячі мешканців області. Востаннє оновлення автопарку там відбувалося 8 років тому.