10 колективів з України, 14 вистав, близько 150 учасників: у Дніпрі відбудеться перший Всеукраїнський дитячий фестиваль театрального мистецтва

З 28 по 31 травня 2021 року в Дніпрі відбудеться перший Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва аматорських дитячих і молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром», присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному дню захисту дітей.

10 колективів з України, 14 вистав, близько 150 учасників: у Дніпрі відбудеться перший Всеукраїнський дитячий фестиваль театрального мистецтва
Організаторами фестивалю стала громадська організація «Яскрава країна», Дніпровський Академічний Театр драми і комедії і Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука. Про це стало відомо на місці подій.

Директор-художній керівник театру Драми і комедії Сергій Мазаний повідомив, що учасниками першого фестивалю стануть десять провідних дитячих і молодіжних театральних колективів, які покажуть глядачам 14 конкурсних вистав. Регіонально представлена Харківська, Запорізька і власне Дніпропетровська область. Всього в Дніпрі «Импрезу» відвідають близько 150 юних театралів 6-18 років.

«Хотів би привітати Дніпропетровську область з тим, що саме в цьому році з нагоди святкування Міжнародного Дня захисту дітей ми з вами відкриваємо Дитячий Всеукраїнський театральний фестиваль «Імпреза над Дніпром». Хочу подякувати Ольгу Обласову, яка виступила за ініціативу цього проекту, і зараз ми як партнери робимо все можливе, щоб цей фестиваль відбувся на найвищому рівні. Також хочу подякувати голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука за те, що він підтримав, відгукнувся на нашу ідею. Чотири дня, десять колективів з України, 14 вистав, близько 150 учасників - це велика робота та колектив. Я вважаю, що ми робимо важливу справу, яку матиме свій результат з роками», - сказав Сергій Мазаний.
Темы: