​«КРОК до безпеки»: у місті Покров працювала пересувна лабораторія по перевірці радіоактивних джерел випромінювання (ФОТО)

З 16 лютого на території Дніпропетровської області працює мобільна радіологічна лабораторія в рамках проекту з радіаційної обізнаності «КРОК до безпеки», мета якого – збір небезпечних джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ), які опинилися за межами державного регулювання.

​«КРОК до безпеки»: у місті Покров працювала пересувна лабораторія по перевірці радіоактивних джерел випромінювання (ФОТО)
Фахівець з радіаційної безпеки Дмитро Коваленко нагадав, що кампанія по збору джерел іонізуючого випромінювання розпочалась з середини лютого і триватиме до 19 березня у 8 містах регіону. Роз’яснювальна робота вже проведена серед містян Дніпра, Кам'янського, Марганця і Нікополя, сьогодні фахівці зустрічались з мешканцями Покрова. Про це вIн розповів в коментарі.

«На цьому тижні ми продовжуємо на території Дніпропетровської області кампанію «КРОК до безпеки» з радіаційної обізнаності населення. Сьогодні ми працювали в місті Покров на центральній площі. Хочеться подякувати місцеву владу за співпрацю, яка проінформувала населення про акцію і дала можливість провести її грамотно і ефективно. Містяни  підтримали акцію і прийняли активну участь у заході. Крім цього, сьогодні ми провели урок у місцевій школі для учнів 10-11 класів щодо недопущення взаємодії дітей з  предметами зі знаком радіаційної небезпеки», - розповів він.  





 Довідка: 

Чорнобильський інститут досліджень і розвитку – це вітчизняний експертно-аналітичний центр, який займається впровадженням власних та партнерських науково-технічних досліджень у сфері поводження з радіоактивними матеріалами, захистом навколишнього середовища та подолання наслідків радіаційних аварій.

 Інститут створює та реалізовує інформаційні, освітні та науково-дослідні програми у сфері радіології та радіаційної безпеки. У 2017 році інститут залучено як виконавця проекту «Робота з громадськістю та інформаційна кампанія про Програму амністії джерел іонізуючого випромінювання», котрий здійснюється на виконання угод між Україною та США в сфері ядерної безпеки та програм контролю за нерозповсюдженням ядерної зброї і запобіганню ядерному тероризму. «КРОК до Безпеки» - кампанія з радіаційної обізнаності та контролю над нерозповсюдженням радіоактивних матеріалів, зокрема покинутих джерел іонізуючого випромінювання.

Основна мета кампанії – підвищити рівень обізнаності населення щодо правил радіаційної безпеки, а також заохотити громадян повідомляти державні органи про виявлені та/або утримувані джерела іонізуючого випромінювання, підвищуючи тим самим рівень безпеки життєдіяльності.