«Кожен куточок Дніпра приховує власну цікаву історію. Щоразу дізнаємося щось нове про рідне місто», — учасники безкоштовної екскурсії

Маршрут пішохідної екскурсії «Народження космічної столиці» почався з проспекту Олександра Поля, де розміщений Парк ракет. Далі учасники подорожі «доторкнулися» до героїчної спадщини на Алеї Героїв та біля пам'ятника героям Чорнобиля, прогулялись доріжками скверу, який колись мав загадкову назву «Парк МОДБРа» (Міжнародна організація допомоги борцям революції, — ред.).






«Народження космічної столиці – це не лише про наше відоме підприємство, ракетну промисловість, а й насамперед про відомих людей цієї галузі. Про їхні мрії, натхнення. Як так сталося, що саме у Дніпрі створено було таке потужне підприємство. Про Янгеля, Корольова, Уточкіна та інших. А ще були розповіді про реальне та комерційне училища. Дніпро завжди відрізнявся тим, що тут народжувалися, навчалися, творили талановиті люди, професіонали. Далі групою перемістилися на Алею Героїв у сквері. Сьогодні війна за людей, ресурси. Наші Герої виборюють свободу і те, аби наші підприємства, зокрема й ракетно-космічної галузі, яким немає аналогів у світі, були в Україні. У цій екскурсії спиралася на чудову цитату «Завдяки історичній пам’яті з людини народжується особистість, з країни – держава, а з народу – нація». Народження космічної столиці – збереження історичної пам’яті», — розповіла сертифікована гідеса, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Оксана Білоус.




Подруги Любов Іванівна та Галина Іванівна теж долучилися до згаданої екскурсії. Обидві пропрацювали на підприємстві ракетно-космічної галузі 55 років.


«Сьогодні дізналися багато цікавого. Наприклад, про те, як Корольов з Янгелем уклали парі щодо того, хто покаже зворотний бік Місяця. І Сергій Корольов виграв. Цікаві факти дізнаємося під час таких безкоштовних екскурсій містом. Це далеко не перша, яку відвідали. Кожен куточок Дніпра приховує власну цікаву історію. Щоразу дізнаємося щось нове про рідне місто», — кажуть подруги.






«Продовжуємо екскурсії містом. Чергову плануємо вже 18 квітня. Приєднатися до наших заходів може кожен охочий. Необхідно попередньо зареєструватися за номером: 067-602-60-90. Дізнавайтеся про історію Дніпра разом з нами!» — додала Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра.