Спецтема

Без вакцинації ми не будемо захищенні від COVID-19, - Аріна Пустова

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова повідомила, що на Дніпропетровщині триває 5 етап вакцинальної кампанії, коли щеплення від КОВІД може отримати кожен бажаючий у віці старше 18 років, при необхідності — старше 12 років. Про це вона повідомила на прес-конференції.

Без вакцинації ми не будемо захищенні від COVID-19, -  Аріна Пустова
«Станом на 25 серпня вакциновано 301 дитину. Всіх дітей щеплюють лише вакциною Comirnaty від BioNTech/Pfizer, адже лише вона схвалена Європейським агентством з лікарських засобів для імунізації підлітків категорії 12+. Вакцинуватись бажаючі можуть в будь-якому з 30-ти центрів вакцинації населення.

13 таких центрів діє у м. Дніпро, у тому числі 1 обласний – на базі культурно-ділового центру «Менора»; 7 – в м. Кривий Ріг; по одному – у містах П'ятихатки, Нікополь, Марганець, Павлоград, Апостолове, Тернівка, Кам’янське, Синельникове, Новомосковськ та смт Широке. Станом на сьогодні щеплено майже 16% дорослого населення регіону. Закликаємо усіх не зволікати і вакцинуватись заради підтримки один одного. Якщо не буде необхідної кількості щеплених, ми не будемо добре захищенні від ковіду», - розповіла вона.

В свою чергу, Сергій Риженко, головний лікар ДОКБ ім. Мечникова закликав усіх жителів Дніпропетровщини вакцинуватись від COVID-19. Це збереже Вас від реанімації. За його словами, 92% лікарів Мечникова вже вакциновані.

Читайте також: В лікарні Мечникова зафіксовано 36 випадків штаму «Дельта»

«Всім потрібно усвідомлювати щодо необхідності масової імунізації. Не треба втрачати час на роздуми, необхідно йти і вакцинуватись. Вакцинація – це запобігання важкому перебігу хвороби. Але це не означає, що вакцинована людина не може заразитися та розповсюджувати інфекцію. Тому маски, дистанція не відміняються, вони залишаються частиною нашого життя. На сьогодні в Україні можуть вакцинуватися від ковіду діти старше 12 років, які мають хронічні хвороби та ті, які їдуть на навчання чи возз’єднання з родиною за кордон. Також можна і потрібно вакцинуватися вагітним жінкам. Крім цього, немає жодних заборон щеплюватися від коронавірусу жінкам, які годують груддю», - говорить він.

Нагадаємо, що на останній сесії Дніпропетровської облради виділено 6.5 млн гривень на виплати медикам, які перенесли COVID-19