Чекає вся громада: у Новоолександрівці «з нуля» зводять перший у селі будинок культури

У Новоолександрівці Дніпровського району «з нуля» зводять перший у селі будинок культури. Його облаштовують обласним коштом. Нині підрядники працюють над фундаментом будівлі, розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба.


«На Дніпропетровщині втілюємо важливі проєкти. Будуємо та реконструюємо дитячі садочки, стадіони, медзаклади. Приділяємо увагу і розвитку культури. Зокрема, у Новоолександрівці втілюємо давню мрію місцевих мешканців – зводимо будинок культури», – сказав Валентин Резніченко.


Будівельний майданчик розгорнувся у центрі Новоолександрівки – на вулиці Парковій. Місце для майбутнього осередку культури обрали не випадково – поряд школа, дитсадок, бібліотека.


«У громаді дуже не вистачає такого місця, де ми могли б реалізовувати творчі ідеї. Тож і діти, і дорослі дуже чекають на появу багатофункціонального будинку культури. Зможемо розвивати аматорські колективи, організовувати гуртки, проводити фестивалі та свята», – сказала начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Ольга Камишан.


Вона додала – окремого приміщення під будинок культури у Новоолександрівці ніколи не було. На репетиції та концерти місцеві збираються у сільській бібліотеці або школі.


«Дуже хочемо, щоб у селі був осередок культури. Зараз ходимо на репетиції до бібліотеки, але там місця малувато. Буде прекрасно», – поділилася місцева мешканка Ніна Філіповська.


Нині підрядники працюють над фундаментом майбутньої будівлі. Вона буде дворівнева – на один та два поверхи.


«Споруда буде оригінальної форми. Із круглими колонами та радіусними балками. Усе дуже гарно та естетично», – розповів виконроб Геннадій Саприкін.


Усередині облаштують концертні зали та багатофункціональні приміщення для різних гуртків.


«Громаді цей будинок культури потрібен, немов повітря. Це «блакитна мрія» усіх новоолександрівців. У нас багато творчих людей, які б із задоволенням ходили до гуртків. Це буде дуже гарний та сучасний будинок культури»,  –  поділилася директорка бібліотечної системи Новоолександрівської громади Ірина Сафонова.


Будинок культури розрахований на 470 місць.


Інфраструктуру регіону розвивають, зокрема, і за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».