Дніпропетровська обласна лікарня відзначає 40-річчя

Тисячі операцій і стільки ж врятованих життів. Дніпропетровська обласна лікарня відзначає ювілей — 40 років від дня заснування. З цієї нагоди в актовій залі установи зібрались провідні медичні фахівці. За значний особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги, впровадження нових методів діагностики та лікування та високий професіоналізм медики отримали грамота і цінні подарунки. Вручили їх голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та перший заступник голови Дніпро ОДА Володимир Орлов.

Дніпропетровська обласна лікарня відзначає 40-річчя

«Обласна дитяча клінічна лікарня — це найбільший заклад для надання медичної допомоги дитячому населенню в регіоні. В одній установі працюють лікарі найрізноманітніших профілей — нейро і мікрохірурги, анестезіологи, офтальмологи, ортопеди, й інші. Відтак, з яким би захворюванням чи травмою не поступив пацієнт, фахівці «Космічки» можуть якісно і, що дуже важливо, швидко допомогти дитині. Не потрібно їздити до столичних лікарень на аналізи чи процедури. Тут під одним дахом є практично все. Рівень підготовки тутешніх фахівців не поступається провідним лікарням світу. Вітаю медиків зі святом. Бажаю наснаги в роботі, процвітання та розвитку», — наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За 2020 рік в обласній лікарні було надано допомогу більш ніж 150 000 пацієнтам. Наразі тут працює близька тисячі співробітників, з яких 250 – лікарі. Установа є центром дитячої медицини з академічної науки та фундаментальних досліджень сумісно з університетськими та академічними установами, науково-дослідними інституціями.

1.jpg

«Фахівці лікарні рятують життя маленьких мешканців не тільки нашого регіону, а й сусідніх — Полтавщини, Запоріжжя. Ба більше — Донеччини та Луганщини, де, через військові дії, медики не в змозі надати необхідної допомоги дітям. Вдячний за вашу роботу й зичу, аби в нашій країні було якомога менше хворих дітей», — зазначив перший заступник голови Дніпро ОДА Володимир Орлов.

З обласного бюджету на розвиток дитячої обласної лікарні регулярно виділяються кошти. Так, наприклад, нещодавно була придбана ендоскопічна стійка. Крім того, що це надсучасна діагностична установка, з її допомогою лікарі можуть видаляти сторонні тіла з ШКТ, верхніх дихальних шляхів у дітей. І все це без відкритих операцій.

3.jpg
«Завдяки підтримці голови та депутатів Дніпропетровської обласної ради лікарня постійно проводить оновлення матеріально технічної бази. У 2020 році було проведено модернізацію та закуплено обладнання більш ніж на вісім мільйонів гривень. Оновлено обладнання для обласного дитячого ендоскопічного центру, сучасні наркозні станції для дитячого реанімаційного відділення, ультразвукова діагностична система для відділення реанімації новонароджених дітей. На 2021 рік планується до закупівлі додаткове обладнання для проведення цифровізації рентгенологічного обладнання, розвитку центру обробки даних, сучасні діагностичні ультразвукові апарати тощо», — розповів директор КП «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня» Олексій Власов.

6.jpg
В цьому році в обласному бюджеті закладені майже 10 млн грн на реконструкцію та завершення будівництва сходово-ліфтового вузла з переходом між блоками. Це дозволить поєднати центр онкогематології та основний корпус. І дасть пацієнтам змогу пересуватись між корпусами не через вулицю, як зараз, а теплим закритим приміщенням. Лікарі, своєю чергою, зможуть оперативно перевозити пацієнтів з приймального відділення на подальше лікування.

11.jpg