Дніпропетровщина в лідерах із розвитку і підтримки спорту, - олімпійська чемпіонка Діна Міфтахутдінова

Сьогодні в Дніпрі відбулося свято Олімпійського Прапора, присвячений відкриттю XXXІІ Літніх ігор в Токіо. Олімпійська чемпіонка з академічного веслування (Олімпіада в Атланті), секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КУ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова зазначила, що в цьому році керівництво області зробило вагомий акцент на розвиток фізичної культури і спорту та виділила 3 млн грн на заохочення спортсменів. Про це вона розповіла журналістам в Олімпійському домі.

Дніпропетровщина в лідерах із розвитку і підтримки спорту, - олімпійська чемпіонка Діна Міфтахутдінова
«На четвертій сесії Дніпропетровської обласної ради за підтримки голови облради Миколи Лукашука і всього депутатського корпусу були внесені зміни до бюджету в рамках програми президента «Здорова Україна». За результатами цього було виділено 3 млн. грн на заохочення спортсменів, чемпіонів та призерів Паралімпійських і Олімпійських ігор. Також на рівні нашого регіону всі спортсмени, які беруть участь в Олімпіаді, отримають премію. На рівні держави було оголошено про призи за перемогу в Олімпійських іграх: золото -125 тис. доларів, срібло - 80, бронза - 55», - зазначила вона.

60fac34e1dbc8.jpeg

Діна Міфтахутдінова зазначила, що Дніпропетровщина - в лідерах, у нашому регіоні підтримується розвиток спорту.

«У Дніпропетровській області створена штатна команда резервного спорту в рамках підтримки молодих спортсменів. Олімпіада в Токіо, на жаль, закінчується, але я, як директор школи вищої спортивної майстерності, в якій знаходиться близько 400 спортсменів основного і змінного складу, дивлюся в майбутнє. Наступна Олімпіада вже через три роки. Якщо ми хочемо, щоб прапор нашої держави піднімався якомога вище і частіше, потрібно підтримувати молодь», - сказала секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині 29 спортсменів і тренерів щомісяця отримують стипендії в розмірі до 15 тисяч гривень.