Дніпропетровська облрада на чолі з Миколою Лукашуком оперативно реагують на потреби лікарень: про протидію регіону поширенню Covid-19

З 18 жовтня Дніпропетровщина у «червоній зоні» епіднебезпеки і на сьогодні маємо невтішну динаміку захворюваності на коронавірус. Про це в ході прес-конференції розказала голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Дніпропетровської облради Аріна Пустова. Вона повідомила, що завантаженість ліжок з киснем, який так потрібен хворим на коронавірус, наразі складає 71,32% та додала: за минулу добу офіційно зареєстровано ще майже 1 308 нових випадків Covid-19. Більшість із тих, хто опинився на лікарняному ліжку, не мають жодної дози щеплення – повідомила представник обласної ради. Аби запобігти поширенню Covid-19 на Дніпропетровщині Дніпропетровська обласна рада на чолі з Миколою Лукашуком оперативно реагують на запити від лікарень, розказала Аріна Пустова.

!IMG_2564.JPG
«На бюджетній комісії депутати облради проголосували за збільшення видатків для проведення робіт з реконструкції мережі медичного киснепостачання для Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова. Для будівництва стаціонарної системи, яка забезпечить 101 ліжко у ковідному відділенні лікарні подачею кисню, виділено 6 562 700 грн.

Окрім того, 1 мільйон грн виділено також для лікарні ім. І. Мечникова на придбання медикаментів для хворих на Сovid-19», - розказала голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства ДОР.

Аріна Пустова також додала, що через зростання показників епідемічної небезпеки було прийнято рішення про відкриття ще 5 госпітальних баз у Кривому Розі та Дніпрі.

«Загалом це 640 додаткових ліжко-місць. Їх облаштують у криворізьких міських клініках №3, 5, 11, дніпровській №8 та обласній дитячій лікарні. Ще на 100 ліжок збільшать уже існуючі госпітальні бази у Дніпрі. Зараз у медичних закладах області діє 32 Covid-відділень. Там – 6065 ліжок для допомоги хворим на коронавірус. Майже всі вони підключені до кисню», - повідомила представник облради.

Вона пояснила: обласна влада та медичні працівники роблять все можливо, аби врятувати людей із Сovid-19 та зупинити поширення хвороби. Натомість самі люди, додає Аріна Пустова, нехтують єдиним дієвим способом у протистоянні коронавірусу – щепленням.

Раніше ми також писали, що генеральний директор КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова» ДОР» Сергій Риженко розказав про агресивність штаму «Дельта» та пояснив, на які органи він впливає найбільше.