Дніпровська філія «Газмережі» нагадує про недопустимість втручання у газові мережі

Впродовж 2024 року в Україні фахівці газорозподільних компаній зафіксували близько 70 випадків потрапляння води в газові мережі. Саме тому Дніпровська філія «Газмережі» акцентує увагу мешканців Дніпра та Дніпровського району на недопустимості самовільного втручання у систему газопостачання.

Дніпровська філія «Газмережі» нагадує про недопустимість втручання у газові мережі

Незаконні втручання у газові мережі загрожують здоров’ю та життю людини. Такими діями споживачі наражають на небезпеку себе та оточуючих. Наприклад, самовільна заміна газових колонок особами без відповідної кваліфікації та досвіду може призвести до потрапляння води у внутрішньобудинкову систему газопостачання. Це призводить до обмеження розподілу газу споживачам будинку. Відновлення газопостачання у таких випадках виконується згідно до вимог Кодексу газорозподільних систем після перевірки метрологічних характеристик залитих водою приладів обліку газу та відшкодування збитків, заподіяних порушником Дніпровській філії «Газмережі».

Підвищену небезпеку становлять й самовільні врізки у систему газорозподілу з метою незаконного відбору газу. У місцях несанкціонованих врізок у газопроводи з’являються витоки природного газу, які можуть призвести до аварійних ситуацій та фатальних наслідків.

Нагадуємо, що для встановлення додаткового обладнання, його заміни або переносу слід звертатись до спеціалістів Центрів обслуговування клієнтів Дніпровської філії «Газмережі» за адресами: вул. Виконкомівська, 34 та просп. Слобожанський, 96а.

Спеціалісти Дніпровської філії «Газмережі» закликають дніпрян до співпраці та наголошують на важливості та необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства в частині безпечної та надійної експлуатації систем газопостачання та газового обладнання.

Якщо ви володієте інформацією про факти несанкціонованого споживання газу – просимо повідомляти про це спеціалістів Дніпровської філії «Газмережі» за номером аварійно-диспетчерської служби «104».