Філатов розповів, яких домовленостей щодо Дніпра вдалося досягти в Кельні

Міжмуніципальне партнерство здатне ефективно зміцнити міжнародну підтримку України. Для цього потрібна не лише дипломатія на рівні держави, а й особисті контакти. Це дозволяє досягати більше домовленостей щодо вже повоєнних інвестицій та обміну досвідом, а також руйнувати міфи російської пропаганди. На цьому мер Дніпра Борис Філатов наголосив в ефірі телеканалу «ДНІПРОTV», коментуючи підсумки свого офіційного візиту до міста Кельн (Німеччина).

Філатов розповів, яких домовленостей щодо Дніпра вдалося досягти в Кельні

Проведені там зустрічі він назвав значущими та наголосив, що Дніпру були важливі саме стратегічні економічні перспективи, адже до цього Кельн надав місту суттєву гуманітарну та технічну допомогу. Нині ж саме час розпочати підготовку до розбудови у мирні часи. 

«Ми представили німецьким партнерам понад чотири десятки різних проєктів, які б допомогли зміцнити Дніпро зараз і вже у повоєнному відновленні. Йдеться про гуманітарні, соціальні, господарчі та інфраструктурні ініціативи. Зокрема, це проєктні кейси для транспорту, системної модернізації лікарень, насосно-фільтрувальних станцій, будівництва соціального житла, розвиток спортивної інфраструктури і ще багато іншого», — сказав Філатов. 

Мер зауважив, що німецька сторона також дуже зацікавлена у вивченні досвіду комунальників Дніпра по відновленню систем після блекауту. Тож нині є домовленість, що після закінчення війни Росії проти України вони вирушать до Кельна, аби допомогти тамтешнім фахівцям сформувати протоколи дій у кризових ситуаціях на реальних прикладах.