Герої-газовики Дніпропетровщини на сторожі вашої безпеки

14 жовтня 2021 року Україна відзначає державне свято — День захисників та захисниць. Ми вшановуємо героїзм тих, хто захищає незалежність нашої держави. Дніпропетровськгаз вітає та дякує усім захисницям та захисникам за відвагу та героїзм. А особливо у компанії пишаються своїми працівниками, які на кордонах країни мужньо стояли за мир та вільне життя українців. Про це повідомляють в управлінні зовнішніх комунікацій АТ «Дніпропетровськгаз». З нагоди свята у компанії розповіли про газовиків – захисників.

Понад півсотні працівників АТ «Дніпропетровськгаз» з 2014 року і дотепер боронять східні кордони нашої держави. Усі вони патріотичні та сильні люди, які мають свою історію.

Дмитро Волинець

Знайомтесь, Дмитро Волинець, майстер групи КПО Новомосковського відділення. У нашій компанії працює вже 17 років, починав монтером служби захисту. Служити пішов у 2015 році, маючи звання сержанта. Був командиром відділення та разом із товаришами по службі з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха боронив кордони неподалік міста Торез Донецької області. Захищати державу пішов за покликом серця. Колектив Дніпропетровськгазу пишається мужністю та патріотизмом Дмитра. 


Олексій Галайда 

Олексій Галайда, токар 4 розряду служби автотранспорту Кам’янського відділення. У Дніпропетровськгазі працює 19 років. Захищати державу пішов під час першої мобілізації у 2014 році. За рік служби у військовій частині 3005 Національної гвардії України у званні рядового захищав стратегічно важливі об’єкти у Харкові, Куп’янську, Петропавлівці. Разом із однослуживцями після визволення міста Слов’янська Донецької області проводив розмінування та очищення території від зброї. А далі захищав блок-пост під Слов’янськом. Олексій говорить – було складно, однак надихала його і давала сили йти далі єдина мета – вільне небо для нас та наших дітей.


Олег Шевцов

Олег Шевцов, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування 4 розряду групи КПО Павлоградського відділення. Стаж роботи у компанії – 17 років. Боронити державу пішов у 2018 році і протягом трьох років разом з побратимами із 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр" встиг побувати в Авдіївці, під Щастям та Маріуполем. Олег був водієм автомобіля та підвозив продукти й зброю товаришам у зоні бойових дій.


Віталій Цуканов 

Віталій Цуканов, слюсар з експлуатації та ремонту підземних газопроводів 5 розряду Новомосковського відділення. Чоловік працює у Дніпропетровськгазі з 2014 року. Обрав професію за покликом серця. За ним же, потім, пішов захищати кордони України. 

«Моєму сину, - розповідає Віталій, тоді було всього дев'ять років. Хотів захистити дитину та країну, в якій він росте. Тому без вагань вирушив у найгарячіші точки».

Разом із бойовими товаришами був у Краматорську, Слов’янську, Дебальцево, Шахтарську. На Донеччині був десантником-артилеристом. А точніше — старшим навідником. Його завдання — потрапляти у ціль. Цьому Віталія навчили. Та він не приховує: було страшно. Особливо на початку, коли постійно не стихали обстріли. Повернувшись з війни, розповідає Віталій, зрозумів: завжди хотів захищати людей. Піклуватися про їх безпеку. І неважливо де: там — під обстрілами чи тут — із інструментами у руці. 

Увесь колектив Дніпропетровськгазу щиро дякує нашим газовикам-захисникам за відвагу та мужність! З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України! Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

Шануємо мужність та героїзм наших захисників!