«Коли сюди потрапив, не міг навіть зігнути руку. Зараз вже можу», — військовий про лікування у реабілітаційному центра Дніпра

Сергію 29 років. Чоловік з Кривого Рогу. У лавах ЗСУ з 2023-го, після отримання повістки. До цього працював зварювальником на металургійному заводі. На фронті був піхотинцем. Травму руки отримав у квітні цього року на Харківському напрямку внаслідок скиду ворожого дрона. Кінцівку вдалось врятувати, але вона майже повністю втратила чутливість та рухливість. Зараз захисник проходить лікування у реабілітаційному центрі Дніпра.






«Коли сюди потрапив, не міг зігнути праву кінцівку. Було боляче. Зараз уже можу це зробити, хоч і з механічною допомогою іншої руки. Для мене дуже важливо її відновити, адже зараз я не можу виконувати навіть якісь побутові завдання, не те що бойові. Після завершення лікування  планую повернутися на фронт, тож для мене це принципово важливо. У цьому центрі гарні фахівці, вже відчуваю прогрес», — поділився Сергій.






«Наша фінальна мета — щоб пацієнт міг зробити хват травмованою рукою. Тому виконуємо різні вправи для цього, збільшуємо силу, амплітуду. Зараз це дуже болісно для пацієнта, але я впевнена, що врешті ми цієї мети досягнемо. Стосовно строків реабілітації казати важко, це дуже індивідуально, але прогрес вже помітний. Сергій доволі вмотивований, і це йому допомагає», — поділилась Анжела, ерготерапевтка.


У реабілітаційному центрі Дніпра з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда: лікарі фізичної реабілітації, фізичні терапевти, ерготерапевти, логопеди та психологи. Для кожного хворого розробляють індивідуальну програму лікування з урахуванням особливостей пацієнта.