Мешканцям Дніпропетровщини нагадали, як безпечно користуватися газовими приладами

Обережно – чадний газ! Мешканців Дніпропетровщини закликають бути пильними при використанні газових приладів. Про основні правила безпеки розповіли у Дніпропетровській ОДА.

«Неправильна експлуатація газових приладів може загрожувати життю, – зазначила в.о начальника управління цивільного захисту Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Куряченко. – При неповному згорянні газів, тобто коли бракує кисню, виділяється чадний газ. Він не має ані запаху, ані кольору, і за лічені хвилини може спричинити отруєння. Та навіть призвести до смерті».

Тому важливо регулярно прочищати вентиляційні канали, додала Тетяна Куряченко. Перед тим, як увімкнути колонку, котел чи обігрівач, слід перевірити тягу у димоході.

Заборонено втручатися у роботу газового устаткування, користуватися несправними приладами та намагатися самостійно їх полагодити.

Якщо відчули запах газу, потрібно закрити газовий кран, відкрити вікна та двері й провітрити приміщення. Не вмикати електроприлади та освітлення. Повідомити про витік газу в аварійно-диспетчерську службу за телефоном 104.