Ми обговорили з лідерами громад ефективність фінансової політики на найближчі п'ять років: Олександр Бондаренко про підсумки форуму для ОТГ

У п'ятницю, 9 липня, відбувся регіональний форум для глав ОТГ Кам'янського району «Економічне сьогодення і майбутнє молоді в громадах». Основна мета - налагодження комунікації між главами ОТГ, обласними і народними депутатами. Про це стало відомо на місці події.

Ми обговорили з лідерами громад ефективність фінансової політики на найближчі п'ять років: Олександр Бондаренко про підсумки форуму для ОТГ

Депутат Дніпропетровської обласної ради Олександр Бондаренко: в форумі взяли участь 11 глав ОТГ Кам'янського району - це наші лідери, які розвивають наші регіональні представництва.

При цьому Олександр Бондаренко розповів, які питання обговорювалися і піднімалися на зустрічі.

«Ми говорили про економічний розвиток, молодіжної політики, формуванні стратегії соціально-економічного розвитку громад на п'ять років. Також говорили про залучення інвестицій, бізнесу і підприємців на території. Порушувалося питання про модель державно-приватного партнерства», - розповів він.

Крім цього, він додав, що порушувалося питання про ефективний  бюджет: як створити, наповнити і ефективно його використовувати: «З лідерами громад говорили про ефективну фінансову політику на найближчі п'ять років».

У свою чергу, депутат Дніпропетровської обласної ради під час виступу поділився з учасниками форуму успішним прикладом, як можна скоротити не ефективні витрати на КП, інфраструктуру, щоб громадяни це не відчули, але була можливість ці «звільнені» кошти витратити на освітлення вулиць або будівництво нової каналізації: «Приклади є і сподіваюся вони будуть використані в громадах».