На Дніпропетровщині розвиватимуть співпрацю з Агентством з розшуку і менеджменту активів

У Дніпропетровській облдержадміністрації пройшла зустріч керівництва області та Агентства з розшуку і менеджменту активів. Говорили про те, як налагодити комунікацію і співпрацю з правоохоронцями й органами влади. Та зробити спільну роботу більш ефективною. Про це повідомляють у прес-службі.


«ДніпроОДА виступила майданчиком для комунікації. Хочемо налагодити більш дієву співпрацю між правоохоронцями та АРМА. Переконаний – Дніпропетровщина може стати флагманом у розшуку активів», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

 За круглим столом зібралися представники Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, обласної влади, органів виконавчої влади та силових структур.

«АРМА – молода структура. Але це та частина правоохоронної системи, яка дозволяє наповнювати бюджет та вдало застосовувати європейські практики в управлінні активами», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Основні завдання АРМА – виявляти майнові активи, здобуті злочинним шляхом. Та управляти такими активами.

«Зустріч дуже важлива для нашої роботи та плідної співпраці з правоохоронними органами. Проговорили проблемні питання. Зокрема, планування арешту активів, реєстрація обтяжень», – сказав т.в.о голови АРМА Дмитро Жоравович.

У планах агентства – проводити тренінги і семінари в громадах для правоохоронців та представників державних органів влади.