На Дніпропетровщині стартував четвертий фестиваль «Діти вивчають країну»

В регіоні стартував четвертий фестиваль «Діти вивчають країну», який розгорнули в рамках програми патріотичного виховання». Фестиваль проходить за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука. Про це стало відомо під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр».

На Дніпропетровщині стартував четвертий фестиваль «Діти вивчають країну»
Голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Анатолій Коломоєць розповів, що обласна рада підтримує дітей, які зголосились взяти участь у фестивалі: «Наприклад цієї неділі юні археологи — учасники експедиції отримали подарунки від Миколи Лукашука: активні колонки, повербанки та наушники. Всього 11 дітей отримали подарунки. Приводом стала посвята в археологи, яку провели на території місця розкопок».

Директор КП «Центр народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради» Віктор Боняк додава, що мета фестивалю у тому, щоб підростаюче покоління знало історію краю, в якому живее. До фестивалю можуть долучатись школярі середніх і старших класів.

Відмітимо, що фестиваль відбувається в рамках програми патріотичного виховання та за підтримки Дніпропетровської обласної ради. Розкопки проводяться разом з істориками та дослідниками Дніпропетровського історичного музею ім. Дмитра Яворницького.