Нові автівки для медиків та поліцейських, успіхи паралімпійців, рекордний врожай: новини регіону від ДніпроОДА

На Дніпропетровщині відкривають сучасні «активні парки». Нові машини отримали поліцейські та медики «екстренки». Аграрії зібрали найбільший за останні роки врожай. Про основні новини регіону розповів на публічному звіті перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.


«Минулого тижня передали 18 службових авто районним підрозділам Нацполіції. Їх придбали обласним та державним коштом. Нові машини стануть суттєвою підмогою для правоохоронців та служитимуть людям», – зазначив Володимир Орлов.

Поповнили і автопарк «швидких». Криворізька станція екстреної меддопомоги отримала 28 нових машин. Вони сучасні та зручні. Оснащені всім необхідним для порятунку «важких» пацієнтів, підкреслив Володимир Орлов.

Спортсмени Дніпропетровщини завершили виступи на Паралімпіаді в Токіо. Вони змагалися в академічному веслуванні, бадмінтоні, дзюдо, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, плаванні, пауерліфтингу. Загалом здобули 18 медалей.

«Фізкультура та спорт мають бути доступними для якомога більшої кількості людей. За програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» у різних куточках регіону відкриваємо «активні парки». Нині їх уже 18-ть. На черзі – ще 25», – розповів Володимир Орлов.

Локації оснащені гімнастичними брусами, «шведською стінкою», лавами для виконання динамічних вправ. Поряд із тренажерами – таблички з QR-кодами. Можна просто з телефону подивитися відеоуроки зі спортивними вправами.

В області у розпалі – вакцинація від коронавірусу. Медики вже зробили 853,3 тис щеплень. Другу дозу вакцини отримали 351,6 тис мешканців.

«Щепитися можна у будь-якому з 30 центрів масової вакцинації. Вони працюють щоденно, без вихідних. Записуватися заздалегідь не треба. Просто приходьте з паспортом та імунізуйтесь. На вибір – препарати CoronaVac, Comirnaty, AstraZeneca. Є і Moderna – для щеплень другою дозою», – наголосив перший заступник голови ДніпроОДА.

Аграрії Дніпропетровщини завершили жнива ранніх зернових. Зібрали озимі пшеницю та жито, озимий та ярий ячмінь та інші культури. Загалом – майже 3,4 млн тонн.

«Це найкращий показник за останні кілька років. На 20% більше, ніж минулоріч», – сказав Володимир Орлов.

І додав: такому високому показнику посприяла погода. Зокрема, достатня кількість дощів. Попереду – жнива пізніх культур. Вони вже стартували в деяких районах області. Там збирають соняшник. На черзі – кукурудза, гречка та інші культури.