Про роботу комунальників, транспорт та будівництво метро: ситуація в місті Дніпро

Ситуація у Дніпрі стабільна. Комунальні підприємства міста працюють в звичному режимі. Графік руху транспорту підлаштують під скорочену комендантську годину. А будівництво метро продовжать після перемоги України. Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів міський голова Дніпра Борис Філатов, передає прес-служба ДніпроОВА.

Про роботу комунальників, транспорт та будівництво метро: ситуація в місті Дніпро

«На вокзалі ажіотажу немає. Зараз знову знизилася кількість людей, які бажають поїхати. Це майже 2 тис щоденно. Сьогодні заплановано 3 евакуаційні потяги – на Трускавець, Івано-Франківськ, Чоп. Хто бажає евакуюватися, можна це зробити без штурханини», – сказав Борис Філатов.

Водоканал працює у штатному режимі. Запасів хлору вистачає, розповів він. Комунальники почали ямковий ремонт доріг. Міськзеленбуд проводить планову обрізку дерев. Їх напрявлятимуть на потреби Збройних Сил – для будівництва бліндажів.

«Велика кількість водіїв громадського транспорту задіяні на добровольчій основі для евакуації з Маріуполя. Частина, майже 30 людей, добровільно пішли на військову службу. Мотивація проста: ті, хто служив в армії, особливо танкових військах, це спеціалісти, які потрібні на фронті. Тому хотів би, щоб мешканці це розуміли», – зазначив міський голова Дніпра.

Ситуація з метро повністю контрольована. З початком війни компанія Limak евакуювала працівників. Тому відкачку води робитиме комунальне підприємство Дніпрометробуд. Після перемоги України турецькі фахівці повернуться та продовжать виконання контракту, наголосив Борис Філатов.