Спецтема

Про умови роботи та грошові компенсації для медиків Дніпропетровщини, які самі перехворіли на Covid і працюють у спецвідділеннях

На виплату компенсацій медичним працівникам, які перехворіли на Covid-19, депутатський корпус Дніпропетровської обласної ради на VII сесії виділив 6,5 млн. гривень. Медики отримують по 10 тисяч грн. незалежно від перебігу хвороби. Про це, а також про роботу лікарів під час пандемії мова йшла на прес-конференції.

Про умови роботи та грошові компенсації для медиків Дніпропетровщини, які самі перехворіли на Covid і працюють у спецвідділеннях
«Від початку пандемії заяви на отримання матеріальної допомоги від області подало 2361 медичних працівники Дніпропетровщини, які перехворіли на коронавірус. З них 2161 — вже отримали кошти», - повідомила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Дніпропетровської облради Аріна Пустова.

Генеральний директор «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова» Сергій Риженко додав: така підтримка області є необхідною, бо ситуація із медичним персоналом, який готовий працювати із хворими на коронавірусну інфекцію, залишається напруженою. 

«Напруга є. Спеціалісти, які займаються своєю справою – нейрохірурги, кардіологи, травматологи не дуже хочуть йти працювати у Covid-відділення. Сьогодні нам доводиться вмовляти на цей період перекрити ті чергування, які дають змогу виліковувати людей.

На жаль, сьогодні в нас інфекціоністів дуже мало, але всі лікарі-терапевти, пульмонологи, гастроентерологи вони працюють на цих посадах, обстежують людей, проводять лікування разом із тими фахівцями, які вже двічі чи тричі проходили і навчання, і роботу в наших стаціонарах. Навчання дуже потрібне нині нашим лікарям, бо Covidзмінюється, треба бачити, як людина реагує на ліки і надавати їй професійну допомогу», - пояснив Сергій Риженко.

Раніше ми також писали, як Дніпропетровська обласна рада у співпраці з медиками регіону протидіє поширенню Covid-19.