«Прозорий офіс» у Дніпрі: в місті створюють перший Центр надання адмінпослуг та соціальних сервісів

У Дніпрі триває реконструкція колишньої будівлі Індустріального райвиконкому. Там створюють перший у місті Центр надання адміністративних послуг та соціальних сервісів. Вже на завершальній стадії внутрішні роботи та оздоблення фасаду, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба.


«Працюємо над тим, аби мешканці області могли отримувати державні сервіси поряд із домом. Зокрема, вдосконалюємо та розширюємо мережу ЦНАПів, – сказав Валентин Резніченко. – Потужний осередок адміністративних і соціальних послуг створюємо у Дніпрі на Слобожанському проспекті. У розпалі – реконструкція будівлі під майбутній open space».


Проєкт – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».


«Численні довідки, виписки з реєстрів, дублікати документів – дуже «чутлива» сфера у стосунках громадян з державою. Ситуації, коли людина має витратити безліч часу, щоб отримати «папірець», мають піти у минуле. На лівому березі Дніпра з’явиться більше, ніж просто ЦНАП. Там мешканці зможуть отримати широкий перелік послуг», – зазначив народний депутат України Дмитро Кисилевський.

 

Центр стане найбільшим осередком з надання державних послуг у Дніпрі. Там можна буде оформити кілька сотень різноманітних сервісів.


«Раніше їздили до різних районів міста, щоб оформити потрібні документи. Тепер можна буде зробити усе тут, неподалік від дому. Прекрасно!», – сказав дніпрянин Анатолій Хамхотько.


У будівлі майбутнього центру замінили покрівлю та встановили енергозберігаючі вікна. Вже готові системи опалення, вентиляції, кондиціонування. На фініші – облаштування фасаду.


«На завершальному етапі і внутрішні оздоблювальні роботи. Третій та четвертий поверхи вже майже готові – там робимо останні штрихи. На першому та другому – монтуємо стелю, фарбуємо стіни, укладаємо плитку», – розповів представник підрядної організації Денис Горбач.


А ще – встановлюють ліфти, додав Денис Горбач. Їх у будівлі буде два – один передбачений для відвідувачів з інвалідністю.


«Це не просто зручно – це прекрасно. Можна прийти і отримати одразу весь комплекс послуг. Чудовий проєкт», – сказав дніпрянин Юрій Тихонов.


Центр облаштовують за адресою: м. Дніпро, просп. Слобожанський, 8.