Рятувальна операція Діївських плавнів: працівники облради, правоохоронці й активісти розчистили водойму

Четвертий рік поспіль активісти виходять на екологічну акцію з розчистки Діївських плавнів. В рамках ініціативи, учасники розбирають захаращення, розпилюють дерев’яні забудови, які звели браконьєри, аби рибалити під час нерестової заборони. До роботи цьогоріч долучились працівники управління з питань екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної ради, громадські активісти, працівники Придніпровської екологічної інспекції та водної патрульної поліції. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Рятувальна операція Діївських плавнів: працівники облради, правоохоронці й активісти розчистили водойму
«Громадськість є тим стейк-холдером, яке рухає державну та місцеву владу, показує найбільш проблемні місця й допомагає нам звертати увагу на речі, які ми не можемо побачити з кабінету. Дніпропетровська обласна рада протягом останніх років активно співпрацює з багатьма активістами області — з криворіжцями, павлоградцями, нікопольцями тощо. Ми підтримуємо прагнення, які рухають нас до покращення на воді, у повітрі і в лісах», — зазначив начальник управління з питань екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної ради Антон Кумановський.

«Коли ми тільки починали розчищати Діївські плавні, вони були практично непрохідними: вода — жовтого кольору, з підвищеним рівнем сірководню й дуже замулена, риби практично не було, розповів учасник акції Сергій Колодников. —Тепер же тут дуже багато малька, квітнуть лілії, течії нічого не заважає. Так, це важка робота, але результату вона варта. А спільна робота правоохоронців, влади й громадськості — в рази ефективніша».





Темы: