Ще більше зацікавити обраною професією: у Дніпрі учні вищого професійного училища будівництва сходили на екскурсію до котельні «Теплоенерго»

Освіта — це стратегічний ресурс для різних підприємств та установ, які зацікавлені у залученні амбітної молоді. Об'єднавши теорію та практичні знання, роботодавець отримає кваліфікованих спеціалістів. У Дніпрі заклади професійно-технічної освіти співпрацюють із різними підприємствами, зокрема й комунальними, аби залучити гідну матеріально-технічну базу для підготовки конкурентоспроможних робітників. У рамах такої співпраці організовують екскурсії на підприємства. Одну з таких влаштували для учнів Дніпровського вищого професійного училища будівництва. Вони відвідали районну котельню найбільшого комунального теплопостачального підприємства Дніпра «Теплоенерго».






Перед початком екскурсії учням провели інструктаж щодо охорони праці.


«Як працюють котли, насоси, контрольно-вимірювальні прилади, як виглядає помʼякшувач води, про систему її фільтрації. Про усе це розповідали учням. Також з ними говорили про елементи внутрішньобудинкової системи: елеваторний вузол, комунікації та радіатори опалення. А ще майстер розповів про позаштатні ситуації, наприклад, блекаут. Це важливо знати учням, які здобувають освіту в цьому напрямі. Від самого початку вони мають розуміти чим професія, яку вони здобувають, може бути цікавою, яку роботу виконуватимуть вже як робітники. Після позитивного досвіду проведення торік екскурсії у котельні для учнів училища — вирішили повторити. Підприємство зацікавлене у такій співпраці з училищем, аби потім брати молодих фахівців на роботу. Також розглядається можливість проведення навчальної практики для студентів на базі нашого підприємства», — розповіла помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна.






Майстер виробничого навчання Дніпровського вищого професійного училища будівництва Сергій Охім зазначив: «Продовжуємо співпрацювати з комунальним підприємство «Теплоенерго», організовуючи екскурсії для наших учнів у котельні. Сьогодні був черговий такий захід. Це були учні першого курсу за спеціальністю «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». У майбутньому вони зможуть працювати із системами водопостачання, водовідведення, опалення. Для учнів така екскурсія вкрай важлива, оскільки безпосередньо на місці вони бачать як обладнання тут улаштовано, як проходять гідравлічні випробування, працює запірна арматура тощо. Тобто учні змогли побачити устаткування не лише в наших майстернях, а безпосередньо там, де воно працює. Вдячні за таку корисну співпрацю».




Один із учасників екскурсії — Тимур Белим. Хлопець планує працювати за спеціальністю.


«Працівники, майстри котельні цікаво, а головне зрозуміло розповідали про тутешнє обладнання, як воно працює, яке його призначення, функції. Теоретичні знання в училищі закріпилися завдяки почутому під час екскурсії. Дійсно, гарна справа такі заходи», — поділився Тимур.