Стелять фінішне покриття: дорожники оновлюють трасу Дніпро-Павлоград

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко розповів, що на Дніпропетровщині завершують ремонт траси Дніпро-Павлоград. Найбільше техніки та дорожників – на виїзді з Дніпра. Там укладають верхній шар асфальту. Про це повідомили у пресс-службі Днепропетровської ОДА.

Стелять фінішне покриття: дорожники оновлюють трасу Дніпро-Павлоград
«Місцеві, загальнодержавні, міжнародного значення. На Дніпропетровщині не припиняється комплексне оновлення автошляхів. Одна з ділянок активних робіт – траса Дніпро-Павлоград. Вона – частина найдовшої магістралі країни М-30 Стрий-Ізварине», – зазначив Валентин Резніченко.



Працюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Загалом приводять до ладу 63 км Павлоградської траси. У тому числі мости, з’їзди, віадуки, розв’язки. Роботи тривають на різних ділянках.



Від Дніпра в сторону Павлограда укладають фінішний шар асфальтобетону. Використовують покращену модифіковану суміш зі спеціальними добавками. Таке покриття прослужить довгі роки, запевняють підрядники.

Дорожники ремонтують і шляхопровід через річку Кільчень.



«Погода сприяє, тож не гаємо часу. Завершуємо оновлювати відрізок «Дороги Єдності», який проходить Дніпропетровщиною. В активній фазі – облаштування верхнього шару асфальту. Пріоритет – якість та надійність. Аби покриття служило довгі роки», – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Далі на ділянці під Дніпром наноситимуть розмітку. За технологією «холодний пластик». Вона більш витривала до стирання. А ще встановлюватимуть знаки та укріплюватимуть узбіччя.



«Якість робіт щодня контролює виїзна лабораторія. Перевіряють, чи все робиться за технологією. Температуру асфальтобетонної суміші, товщину, щільність», – додав виконроб Олексій Сиротюк.



Асфальтобетон для цього об’єкту виготовляють у Павлограді. На одному з найпотужніших заводів Європи.



Водій Вадим Пашко за кермом вже три десятиліття. Каже, дочекався ремонту доріг. Тепер задоволений. Адже коли немає ям – здорові нерви водія, ціла машина, заощаджений час.



«Багато по Україні їжджу. Траси стають все кращі. Павлоградська серед них. Захід зі сходом будуть єднатися чудовою дорогою», – сказав Вадим Пашко.



«А для мене гарні дороги – це комфорт та безпека. Зараз їздити приємно стало», – додала водійка Анжела Скороход.



По інший бік траси оновлюють найдовшу вулицю Павлограда – Дніпровську. А на під’їзді до міста розширюють проїжджу частину. Замість 2 роблять 4 смуги руху в обидві сторони.