У 2021 році на підприємствах області відбулося 2,5 тис навчань із цивільного захисту

Минулоріч на Дніпропетровщині пройшло 2,5 тис практичних навчань із цивільного захисту. До них долучилися майже півмільйона працівників державних та приватних підприємств області. Їх тренували правильно діяти у надзвичайних ситуаціях. Про це стало відомо на брифінгу в облдержадміністрації за результатами онлайн-зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, передає прес-служба ОДА.



«Керівники підприємств мають щороку організовувати навчання з цивільного захисту для своїх працівників. Все, аби бути напоготові у разі виникнення різних нештатних ситуацій. Наприклад, пожеж або аварій», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 



На навчаннях із цивільного захисту тренуються надавати першу допомогу потерпілим. А ще – користуватися вогнегасниками та респіраторами.



«Провести навчання допомагає державна служба з надзвичайних ситуацій. Треба, аби був зворотній зв’язок від керівників підприємств. Ініціативу завжди готові підтримати», – наголосив Володимир Орлов.



За наданням допомоги у проведенні тренувань можна звернутися до навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області