У Дніпрі автомобільним флешмобом вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту

На Дніпропетровщині пройшов символічний флешмоб. З десяток автівок вишикувались перед летовищем Дніпра, аби вшанувати пам’ять загиблих захисників Донецького аеропорту. Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації


«21 січня 2015 року завершились бої за Донецький аеропорт. Ті події стали одними з найтрагічніших сторінок новітньої історії України. Багато бійців загинули, ще більше – отримали поранення чи потрапили у полон. Маємо пам’ятати про наших захисників», – зазначив начальник відділу патріотичного виховання управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Артур Купрій.


З десяток авто вишикувалися на парковці перед аеропортом Дніпра. Машини утворили символічну фігуру – диспетчерську вежу летовища.


«Такий флешмоб проводимо другий рік поспіль. До нього долучаються небайдужі автомобілісти Дніпра, – розповів організатор флешмобу Михайло Тонконогий. – Наша мета – вшанувати пам’ять Героїв, полеглих у боях за Донецький аеропорт. Та ще раз нагадати про подвиг військових, які щодня виборюють мир та спокій у наших оселях».


Вдруге долучився до флешмобу й військовий оркестр оперативного командування «Схід». Виконали марш композитора та військового диригента Олександра Морозова «Вільна Україна».


«Такі акції потрібні, аби привернути увагу суспільства. Нагадати, що в країні триває війна. Та вшанувати воїнів, які захищають Україну, не шкодуючи життя», – сказав диригент військового оркестру Олександр Жарій.


Лічені хвилини – і «вежа» зникла у стовпах чорного диму.

Оборона Донецького летовища тривала 242 дні.