У Дніпрі чотири медики лікарні Мечникова отримали звання заслуженого лікаря України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

1 липня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук нагородив медиків Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Про це стало відомо на місці події.

У Дніпрі чотири медики лікарні Мечникова отримали звання заслуженого лікаря України (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Ірина Китова, Володимир Кунік, Михайло Медведєв і Тетяна Кірєєва отримали звання Заслужений лікар України. Син Павло отримав орден за заслуги III ступеня (посмертно) за батька Бориса Павленко.





За значний особистий внесок у розвиток охорони здоров'я, самовіддану працю, безмежне милосердя, професіоналізм, високу моральність і лікарську честь Указом Президента України «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня медичного працівника» №257 від 18 червня 2021 року.



Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ» отримали:
  • Заступник медичного директора комунального підприємства «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова» Дніпропетровської обласної ради» Ірина Володимирівна Китова.
  • Завідувач відділенням комунального підприємства «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова» Дніпропетровської обласної ради» Володимир Григорович Кунік.
  • Доктор комунального підприємства «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова» Дніпропетровської обласної ради» Михайло Володимирович Медведєв;
  • Доцент кафедри Дніпровського державного медичного університету Тетяна Володимирівна Кірєєва.


Тим же наказом раніше Президентом України Володимиром Зеленським був вручений Орден «За заслуги» 3-го ступеня завідувачу ковід-реанімацією підприємства «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова» Дніпропетровської обласної ради» Володимиру Миколайовичу Дубині.


Орденом «За заслуги» 3-го ступеня посмертно нагороджений завідувач реанімації новонароджених  комунального підприємства «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова »Дніпропетровської обласної ради» Борис Анатолійович Павленко.



Микола Лукашук привітав колектив лікарні Мечникова з минулим Днем медичного працівника і вручив почесні грамоти Міністерства охорони здоров'я України лікарям і медичним сестрам медустанови.


 «Хочу побажати медичним працівникам здоров'я, натхнення і сил в роботі. Я знаю, як ви важко працюєте, як ви цілодобово перебуваєте в реанімації. Лікарня Мечникова, не побоюся цього слова, - лікарня номер один в Україні. Лікарі вашого лікувального закладу - супер-герої, які захищають найважливіше, що є у людини - життя і здоров'я. Я пишаюся, що ОКБ. ім. Мечникова знаходиться в структурі Дніпропетровської обласної ради », - зазначив Микола Лукашуук.



Крім цього, голова Дніпропетровської обласної ради розповів про внесок колективу ОКБ. ім. Мечникова в боротьбі з другою хвилею пандемії Covid-19.


«Вони зробили, на мій погляд, неможливе під час другої хвилі боротьби з пандемії в Дніпропетровській області. Лікарня Мечникова - одне з провідних лікувальних установ Дніпропетровської області. Ми, як обласна рада, зробимо все, щоб ця лікарня була флагманом в регіоні. На жаль, одну з нагород, Орден «За заслуги» 3-го ступеня, посмертно отримав син Бориса Анатолійовича Павленко (ред.- завідувач реанімацією новонароджених ОКБ ім. Мечникова). Хочу подякувати за подвиг його сім'ю. Спасибі лікарям, які не шкодують свої життя, рятуючи людей», - зазначив Микола Лукашук.


Орден за заслуги III ступеня (посмертно) за батька, завідувача відділенням реанімації новонароджених ОКБ ім. Мечникова, Бориса Павленко отримав син Павло:  «Мій батько врятував безліч життів у великій кількості сімей. Багато дітей, яких він врятував, виросли і стали близькими для нашої сім'ї - ми дружимо і спілкуємося. Для нашої сім'ї ця нагорода батька - честь і гордість. Найбільше я б хотів, щоб батько отримав її особисто. І щоб всі лікарі, удостоєні таких нагород, мали можливість отримати їх особисто», - розповів Павло Павленко.



Син реаніматолога новонароджених розповів, що держава повинна пам'ятати і шанувати свій лікарів героїв.



Головний лікар ДОКЛ. ім. Мечникова Сергій Риженко привітав колег з минулим святом і заслуженими тяжкою працею нагородами. 


«Добрий день, дорогі друзі, хотів би ще раз привітати Вас з великим Днем медичного працівника. Ми дуже раді вітати наших колег, які самовіддано працювали на благо жителів Дніпропетровської області. Тут присутні професори і доктори, і директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко. Нами разом були доставлені понад 2000 важких хворих з ковід- пневмоніями, 70 з яких матусі, які благополучно народили своїх дітей. Нам дуже приємно отримувати привітання від Голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука. Микола Васильович «тримав руку на пульсі» і був інформований про стан кожного важкого хворого, він володів ситуацією по лікарні Мечникова. Разом ми зробили багато для того, щоб зберегти здоров'я людей в період пандемії», - зазначив Сергій Риженко.




Темы: