У Дніпрі на залізничному вокзалі відкрили центр масової вакцинації від COVID-19

В області запрацював ще один центр масової вакцинації. Його відкрили у приміщенні центрального залізничного вокзалу Дніпра. За перші години роботи там щепили вже понад півсотні людей. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«Розширюємо в області мережу центрів масової вакцинації. Закликаємо людей зробити щеплення. Бути свідомими і відповідальними. Аби убезпечити себе та оточуючих. Вакцини достатньо. Усі препарати сертифіковані та безпечні», – зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.



Новий осередок імунізації працює з 8:00 до 20:00. За адресою: площа Вокзальна, 11. До потрібного приміщення можна потрапити за вказівниками на будівлі вокзалу.  



У наявності три вакцини – AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer/BioNTech.



«Люди одразу пішли вакцинуватися, як тільки пункт відкрився. І молодь, і пенсіонери. Багато працівників залізниці організовано приходять», – розповыла реєстраторка медичної бригади Наталія Бажанова. 



Із собою на процедуру щеплення потрібно взяти паспорт та ідентифікаційний код. Кожен вакцинований одразу отримує довідку про імунізацію.



«Дружина вакцинувалася. Я довго думав і також зважився. Консультувався, який препарат краще обрати у моєму віці. Адже вже пенсіонер і у групі ризику», – сказав Владислав Шепсман. 



Пенсіонерка Ніна Іванівна прийшла у свій день народження. Каже, зробила собі такий подарунок.



«Працюю тут неподалік. Подружку зустріла, вона розповіла про центр вакцинації. Порадила швиденько йти і робити щеплення. Я задоволена. Захищена тепер. І дочку буду агітувати щепитися», – розповіла Ніна Іванівна.



Щеплена майже третина дорослого населення Дніпропетровщини.  Всього у регіоні працюють  217 амбулаторних пунктів імунізації, понад 30 центрів вакцинації, 117 мобільних бригад.   



Загалом в області зробили понад 1 млн 400 тис щеплень. Двома дозами вакцинувалися майже 609 тис мешканців.