У Дніпрі випустять альманах за результатами дитячих археологічних роскопок

У Дніпропетровській області відбудеться фестиваль «Діти вивчають країну», який розгорнули в рамках програми патріотичного виховання та за підтримки Дніпропетровської обласної ради. Цілий місяць діти будуть приймати участь в археологічних розкопках у мальовничих місцях Дніпропетровщини. Про це під час пресконференції в ІА «Мост-Днепр» розповів зав. відділом археології Дніпропетровського історичного музею, очільник експедиції Олександр Старік.

У Дніпрі випустять альманах за результатами дитячих археологічних роскопок
Подібні фестивалі проходять вже не перший рік у співпраці з обласною радою.

e41e0c9c-9b7c-4a75-9290-41deda0d43d4.jpg

«Нам приємно, що є така зацікавленість і те, що завжди є результат. До нас приїздять діти, працюють і дивляться яким чином відбуваються розкопки. Ми намагаємося для них знаходити такі місця, де є не тільки пам’ятки археології, а і природа. Зокрема це був острів, Царичанський район. Зараз – це Токівська, яка відома своїм водоспадом і каньйоном. Тобто є можливість взагалі помилуватися всім різноманіттям нашого краю і регіону області», - зазначив Олександр Старік.

b25dc100-85da-4710-ad17-211d7661244b.jpg
  
Подібні фестивалі направлені на сприяння зростання освітнього рівня. Таким чином організатори намагаються виростити те покоління, яке будуть розуміти специфіку археологічних досліджень і їх важливість для цілих поколінь.

d63b7f37-9c8d-45fc-9cca-81df43fd3a98.jpg

Також Олександр Старік зазначив, що результати експедиції буде випущено альманах у 500 примірниках. Зроблено це буде коштом обласного бюджету. Це дозволить ще більше його популяризувати і розповсюдити.

ffbcfcf3-2899-4f64-8dd5-8f6c8116c133.jpg

«Якщо ви його побачити і візьмете у руки, то він написаний просто і цікаво. Завдяки цій мові і світлинам, він буде цікавий будь якому поколінню. Його може вивчати і маленька дитина, і доросла людина. Наше завдання, щоб вони зацікавились історією свого минулого. Для підвищення цієї зацікавленості і видається альманах», - додав Олександр Старік.